POSTUL SFINȚILOR PETRU ȘI PAVEL

Distribuie pe:

Luni, 20 iunie, a început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Acest post durează opt zile, până la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care va fi celebrată pe 29 iunie 2022. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este cel mai scurt și ușor post din an.

Din cele nouă zile de post, trei dintre acestea vor fi cu dezlegare la pește. În aceste zile de post nu se fac nunți, deoarece perioada de postire nu este compatibilă cu petrecerile care însoțesc de regulă aceste evenimente. Prin ținerea acestui post se cinstesc și darurile Sfântului Duh care s-au coborât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime, din acest motiv, în trecut, această perioadă se mai numea și “Postul Cincizecimii”.

Sfântul Apostol Pavel s-a născut în Tars, propovăduind Evanghelia pe o zonă foarte întinsă, din Arabia până în Spania, atât la evrei, cât și la păgâni. Acest sfânt și-a trăit viața în suferință și lucrând pentru Hristos. Pavel a înființat și a organizat mai multe Biserici de-a lungul vieții sale. Descrierea călătoriilor misionare ale lui Pavel și epistolele lui către Biserici formează o parte importantă a Noului Testament. Sfântul Pavel a fost martirizat împreună cu Apostolul Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Sfântul Apostol Petru este unul dintre cei doisprezece apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Petru era din Betsaida, Galilea. Era fiul lui Iona și frate cu Apostolul Andrei, cel întâi-chemat.

Lasă un comentariu