PRIN INIȚIATIVA BUGETĂRII PARTICIPATIVE, SIGHIȘORENII, CHEMAȚI LA VOT

Distribuie pe:

În perioada 21 iunie - 20 iulie, sighișorenii sunt invitați să își exprime votul cu privire la cele patru proiecte ajunse în “finala” bugetării participative. Primăria municipiului Sighișoara a inițiat, pentru prima dată, acest tip de demers prin care locuitorii vechiului burg medieval sunt implicați în realizarea unor proiecte de interes local. Între 1 martie și 2 aprilie a avut loc etapa în care cetățenii au venit cu propuneri de proiecte. Municipalitatea a ales patru dintre ele care în acestă perioadă vor fi votate. Urmează ca până în 15 septembrie, municipiul să anunțe proiectele câștigătoare, urmând ca implementarea acestora să aibă loc în cursul anului viitor.

Sighișoarenii au de ales între: amenajarea de parcuri de fitness în cartierele: Tarnava II, Plopilor, Cornești, Strada Andrei Șaguna, Ana Ipătescu; realizarea unui amfiteatru în aer liber; amplasarea de aparate și echipamente radar de locație pe observatoarele de pe toate dealurile din Sighișoara; amplasarea de aparate și echipamente radar de locație pe observatoarele de pe toate dealurile din Sighișoara, pentru un control și o monitorizare atentă a spațiului municipiului; montarea de camere de supraveghere video pe strada Dealul Gării de la intersecția cu str. Viilor.

Perioada de implementare a proiectului/proiectelor câștigătoare va fi în anul bugetar 2023.

Primăria Sighișoara susține că prin conceptul de bugetare parti-cipativă, municipalitatea creează cadrul unei relații de parteneriat între administrația publică și cetățeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunității locale. Cetățenii sunt astfel încurajați să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritățile de investiții de interes local, cu finanțare de la bugetul local.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu