PRESA INTERNAȚIONALĂ ESTE LA PICIOARELE LUI DAVID POPOVICI!

Distribuie pe:

Presa internațională a salutat nașterea unui nou superstar al înotului mondial, după ce sportivul român David Popovici, la doar 17 ani, a cucerit de o manieră spectaculoasă două medalii de aur (100 și 200 m liber) la Mondialele de înot de la Budapesta.

Popovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur în probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Gazzetta dello Sport a titrat după succesele românului “Cine este Popovici, ultimul Tarzan al înotului: «Eu, Seneca și limitele care nu exist㻓.

“Moștenitorul lui Dressel este român, are 17 ani și iubește filozofia, latina și este un fan al Italiei: la Mondialele de la Budapesta a marcat o dublă la 100 și 200 liber și a devenit deja un mit”, scrie prestigiosul ziar italian.

The Times îl supranumește printr-un joc de cuvinte “noua torpilă” (New Thorpedo), cu referință la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic și de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toți ochii sunt pe “Thorpedo, un adolescent talentat, care și-a depășit colegii mai în vârstă și mai experimentați și care posedă aceleași atribute fizice și perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile”.

L'Equipe regretă că Maxime Grousset, medaliat cu argint la 100 m liber, nu a reușit să câștige prima medalie de aur pentru Franța în această probă, dar subliniază dubla lui David Popovici, la 100 și 200 m liber, proba mai lungă fiind câștigată cu al patrulea timp din toate timpurile, în timp ce Alain Bernard, campion olimpic la 100 m liber, l-a descris pe Popovici ca un înotător extraordinar, iar duelul dintre cei doi pentru aurul la 100 m liber reprezintă “duelul unei noi generații”.

Ziarul Marca a titrat “Dublă istorică pentru tânărul Popovici, care s-a impus și la 100 m liber” și “Noul fenomen al stilului liber”.

“Noul campion este chemat să scrie multe pagini glorioase din sportul său. A confirmat asta în primele lui declarații imediat ce a ieșit din piscină. «Acesta este doar începutul unui drum lung, lung», s-a aventurat Popovici cu multă încredere în sine”, conform ziarului spaniol.

Ziarul AS a salutat apariția a două noi staruri, românul David Popovici, campion la 100 și 200 m liber, respectiv Leon Marchand (20 ani), campion mondial la 200 și 400 m mixt.

“Marchand și Popovici sunt senzațiile unei competiții mai bogate decât se aștepta în ciuda absenței rușilor și în timpul unui an post-olimpic”, a scris AS.

Agenția France Presse a scris că Popovici este “noul rege al cursei regine”, după victoria românului la 100 m liber, în timp ce agenția spaniolă EFE a relevat că David “a devenit stindardul autenticei re-voluții de tineret care se desfășoară la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după ce și-a agățat la gât a doua medalie de aur în capitala maghiară, câștigând finala la 100 m liber”.

“Dar dacă dubla lui David Popovici a confirmat nașterea unui nou superstar mondial, timpul său câștigător de 47sec58 /100 a arătat clar că românul are destul loc de îmbunătățire”, a adăugat EFE.

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) și Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanțul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint și șase de bronz.

(Agerpres)

Lasă un comentariu