SE VOR TREZI CU TOȚII LA REALITATE DOAR ATUNCI CÂND PENTRU ROMÂNIA VA FI MULT PREA TÂRZIU...

Distribuie pe:

Statul ungar preia consecvent atribuții ale statului român în Transilvania investind puternic în educație, infrastructură, culte, mass-media, industrie, în domeniul imobiliar și pentru afaceri.

Ungaria susține la noi, investiții masive în educație, construcții de grădinițe, școli, universități, învățământ paralel în limba maghiară. O spun fără rezerve, fondurile alocate de Guvernul de la Budapesta pentru diverse zone de interes din Transilvania reprezintă o amenințare la adresa siguranței și securității noastre naționale. Alte țări din Uniunea Europeană nu permit asemenea acțiuni pe teritoriul lor.

În spatele ușilor închise ale unităților de învățământ, putem constata realitatea revoltătoare. în Harghita, de pildă, la evaluarea națională, cele mai slabe rezultate au fost obținute la proba de limba și literatura română, unde, din cei aproape 2.800 de elevi de etnie maghiară, puțin peste jumătate au reușit să promoveze, adică să obțină nota 5.

Din cei 1.200 de elevi care nu au obținut cel puțin nota 5 la proba de limba și literatura română, cei mai mulți au note cuprinse între 2 și 2,99.

Se urmărește crearea unei mase critice de nevorbitori de limbă română, chiar în inima României. Aceștia nu își vor putea găsi locuri pe piața muncii din România decât în zonele enclavizate etnic pentru că nu cunosc limba română. Mulți nu respectă statul român pentru că istoria care li se predă în spatele ușilor închise ale unităților de învățământ este cea elaborată la Budapesta, de glorificare a Ungariei, așa cum exista aceasta în granițele Imperiului Austro-Ungar. Prin acțiunile sale politice, prin provocările consecvente și mesajele pe care le transmite în România, prin vocile oficialilor săi, Ungaria demonstrează că nu recunoaște Tratatul de la Trianon și susține revizionismul etnic, așteptând un moment geopolitic prielnic în acest sens. Complicitatea cu Rusia este cât se poate de grăitoare.

Prin UDMR, care reprezintă falanga FIDESZ în România, statul ungar dorește controlul absolut economico-administrativ și urmărește autonomia teritorială a Transilvaniei. Proiectul privind autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc, ca prim pas, este cât se poate de elocvent în acest sens. Este același plan, ambalat conspirativ sub denumirea “Aurora zorilor”, neabandonat vreodată, care a condus la confruntările dramatice dintre români și maghiari la Târgu-Mureș, din 20 martie 1990.

Conflictul interetnic a fost prezentat foarte documentat în cartea col. Tudor Păcuraru și prof. Florian Bichir. Lucrarea demonstrează prin documente incontestabile, planul prin care Ungaria a urmărit consecvent să își însușească Transilvania și caută în continuare un moment istoric prielnic pentru a-și materializa intențiile revizioniste, făcând preparativele politice de rigoare în această direcție. Planul istoric continuă și azi, fiind doar actualizat și adaptat contextului geopolitic, timp în care separatiștii maghiari caută acum strategic să dobândească controlul și supremația economică și administrativă în Transilvania.

Iată doar câteva acțiuni concrete:

1. Bani pentru ca etnicii maghiari să facă demersurile de a obține dublă cetățenie, jurând loialitate Ungariei, totodată fiind determinați propagandistic să voteze cu FIDESZ, dar și pentru UDMR. Bani pentru rromii care sunt dispuși să se declare maghiari și să-și trimită copiii la școală în limba maghiară.

2. Alocarea de resurse financiare din Ungaria pentru site-uri și publicații care promovează consecvent mesaje iredentiste, separatiste etnic, revizioniste.

3. Finanțarea din Ungaria a clubului de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe (proaspăt câștigător al Cupei României), devenit un vehicul de imagine pentru curentul separatist. Am văzut cu toții cum la intonarea Imnului României de la un meci de fotbal al acestei echipe, separatiștii maghiari întorc ostentativ spatele.

4. Fonduri din Ungaria pentru companii cu capital maghiar, care să acționeze pe teritoriul Transilvaniei, cu precădere în zona agriculturii, dar și pentru afaceri, importante achiziții imobiliare, terenuri și imobile.

5. Cultele reformat și romano-catolic sunt utilizate de către Budapesta ca platforme ale alocării de resurse, influență, propagandă și control pentru politica Ungariei.

Câtă vreme UDMR compune consecvent guvernările României, oficialii țării noastre, care ar trebui să reacționeze, rămân inerți, se fac că plouă sau bâjbâie timorați câte un protest rahitic atunci când declarațiile și acțiunile revizionismului ungar pe teritoriul României se petrec sfidător și ar trebui taxate cu maximă fermitate și demnitate. Fatidic, unii politicieni care conduc azi România demonstrează că patriotismul lor este legat strict de beneficiile concrete ale propriilor buzunare.

Din păcate, este posibil să se trezească cu toții la realitate doar atunci când pentru România va fi mult prea târziu.

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu