UN APROPIAT AL AGRICULTORILOR MUREȘENI, PETRE DAEA VA FI NOUL MINISTRU AL AGRICULTURII

Distribuie pe:

Liderii PSD, întruniți ieri în ședința Consiliului Politic Național (CPN), au votat, în unanimitate, ca Petre Daea să fie noul ministru al agriculturii. Postul de ministru a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție. Conform înțelegerii din Coaliția de guvernare, postul de ministru al agriculturii îi revine PSD, astfel că va fi doar o formalitate numirea sa în funcție. Petre Daea va ajunge să lucreze cu cel de al cincelea prim ministru, el mai făcând parte din cabinetele conduse de Adrian Năstase, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Petre Daea este un apropiat al fermierilor mureșeni, el vizitând în repetate rânduri unități de producție agricolă din județul Mureș, fie în cadrul unor vizite oficiale, fie într-un mod incognito, în vizite private, dorind să stea de vorbă de unul singur cu fermierii și să cunoască nemijlocit situația concretă din teren. Ultima sa vizită în județul nostru a fost în luna mai, când a participat la Zilele Colegiului Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu Mureș. Cu acea ocazie, Petre Daea, însoțit de deputatul Dumitrița Gliga, a vizitat mai multe piețe agro-alimentare și ferme din județ.

Mureșenii au așteptări mari de la noul ministru al agriculturii dacă ne gândim doar la situația Fabricii de Zahăr Luduș sau la problema producției de îngrășăminte chimice de la Azomureș. Îi dorim succes domnului Petre Daea în viitorul său mandat de ministru.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu