CONSILIUL JUDEȚEAN SIBIU CONSTRUIEȘTE UN SPITAL DE 500 MILIOANE DE EURO

Distribuie pe:

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că a fost lansat anunțul de intenție privind achiziția lucrărilor de execuție pentru noul spital județean, cel mai mare proiect public postdecembrist și, totodată, cel mai dorit proiect de sibieni, evaluat la 500 de milioane de euro.

“A fost trimis spre publicare în SEAP, dar și în Jurnalul Uniunii Europene, anunțul prin care Consiliul Județean Sibiu transmite intenția de achiziții de lucrări, de construire și echipamente pentru noul spital județean. După ce a fost transmis acest anunț, pașii care urmează sunt următorii: dacă anunțul va fi publicat astăzi, termenul poate să fie de 5-6 zile, în 30 de zile vom transmite spre publicare anunțul de participare în SEAP. După care sperăm că termenele vor fi scurte (...) și vom putea publica în 5 septembrie anunțul de participare, după care se vor depune ofertele până în octombrie, iar analiza va dura în funcție de numărul ofertelor depuse (...) vom aloca timpul pentru analiza acestora. (...) Valoarea acestui proiect este estimată de 500 de milioane de euro, practic cea mai mare investiție pe care județul Sibiu a avut-o cel puțin de la Revoluție până în prezent”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit președintelui CJ Sibiu, viitorul spital este proiectat nu doar cu o clădire nouă, dar și dotări de ultimă generație.

“Ne dorim ca prin proiectul noului spital să aducem sibienilor, și nu numai, mai mult decât o clădire nouă și dotări de ultimă generație. Viziunea noastră este de a aduce prin toate mijloacele pacientul în centrul atenției: modul de organizare, sistemul de informatizare, designul de interior, condițiile de cazare la standarde europene, precum și toate facilitățile de care dispune clădirea să se îmbine perfect cu o calitate ridicată a actului medical, prin grija medicilor și a tuturor celor care vor lucra aici. Ne dorim un spital în care pacienții să vină cu încrederea că vor avea parte de un act medical de calitate, acces la aparatură performantă, fiind tratați de personal medical calificat. Să simtă că vor fi într-un spațiu care vindecă”, a mai spus Daniela Cîmpean.

La eveniment au participat, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreședintele instituției, Marcel Luca, directorul executiv la Direcția Tehnică, Investiții și Patrimoniu, Daniela Stoica, precum și reprezentanții societăților de proiectare și a celor care oferă servicii de consultanță privind întocmirea documentației de atribuire a contractului pentru construirea noului spital județean. (Agerpres)

Lasă un comentariu