FOSTUL PREȘEDINTE AL RUSIEI DMITRI MEDVEDEV AMENINȚĂ CU “SFÂRȘITUL OMENIRII” DACĂ MOSCOVA ESTE PEDEPSITĂ PENTRU CRIME DE RĂZBOI

Distribuie pe:

Dmitri Medvedev - aliatul apropiat al lui Vladimir Putin - care deține în prezent funcția de șef adjunct al Consiliului de Securitate, a declarat că CPI (Curtea Penală Internațională) de la Haga ar trebui să se abțină de la încercarea de a întreprinde acțiuni “nule din punct de vedere juridic” împotriva Rusiei.

Invadarea Ucrainei de către Rusia continuă să lase în urmă un lung șir de presupuse crime de război, inclusiv bombardarea, în mod repetat, a populației și a obiectivelor civile, relatări despre viol și tortură, execuții sumare și utilizarea munițiilor cu dispersie interzise.

Medvedev, fost președinte al Federației Ruse între 2008 și 2012, a declarat miercuri pe Telegram: “Ideea de a pedepsi țara care are cel mai mare potențial nuclear este absurdă în sine. Și amenință, posibil, existența omenirii”.

El acuză SUA că încearcă să “semene haosul și distrugerea” prin intermediul CPI, etichetând superputerea occidentală drept “nemernică sau idioată”.

Reprezentantul Kremlinului a spus: “Toată istoria americană, de pe vremea cuceririi indienilor, este un război sângeros de anihilare. Și vorbim despre cea mai brutală exterminare a populației civile.

Acesta a devenit un stil emblematic al politicii americane, indiferent cine este la putere acolo. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite au distrus Hiroshima și Nagasaki în acest fel - doar pentru a justifica cheltuielile uriașe pentru Proiectul Manhattan, nuclear.

Vietnamul și Coreea, Iugoslavia și Irakul, Cuba, Afganistanul și Siria știu foarte bine cât de dezastruoase sunt consecințele unor astfel de invazii - lista este lungă și actualizată în mod constant.

America a ucis peste 20 de milioane de oameni în 37 de țări, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit unui studiu publicat în Global Research”.

Medvedev a acuzat Statele Unite că doresc să aducă Moscova în fața tribunalelor internaționale, în schimb, ele nu sunt pedepsite pentru propriile războaie: “Numărul victimelor politicii criminale a Statelor Unite, în prezent, este comparabil cu cel al victimelor regimului nazist.

Deci, cine o să ne ofere un proces de spectacol? Cei care ucid oameni și comit crime de război, cu impunitate, dar nu sunt condamnați în structurile internaționale pe care ei înșiși le finanțează? Cei care au crezut atât de ferm în exclusivitatea și impunitatea lor? Cei care cred că au dreptul de a-i judeca pe alții, dar sunt dincolo de jurisdicția oricărei instanțe?

Cu Rusia n-o să le meargă. Ei înțeleg foarte bine acest lucru. Prin urmare, câinii murdari ai războiului să termine cu lătratul lor dezgustător.

Dar Statele Unite și corciturile lor bune de nimic ar trebui să-și amintească vorbele din Scriptură: Nu judeca, pentru ca să nu fii judecat (…)”.

De când Putin a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, Medvedev a apelat în mod regulat

la rețelele de socializare pentru a ataca Occidentul și pe cei care critică Moscova.

Luna trecută, el i-a numit pe cei care “urăsc” Rusia “degenerați” și a jurat că va munci necontenit “pentru a-i face să dispară”.

Medvedev a avertizat, de asemenea, că invadarea peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO ar echivala cu o declarație de război și ar putea declanșa “Al Treilea Război Mondial”.

El a mai spus că, dacă Finlanda și Suedia s-ar alătura NATO, Rusia ar fi pregătită pentru “metode de răzbunare”, ceea ce ar putea include instalarea de rachete hipersonice Iskander, “chiar la ei în prag”.

“Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Și asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty.

“Și dacă acest lucru (invazia -n.trad.) este făcut de un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga Alianță Nord-Atlantică. Al Treilea Război Mondial. O adevărată și totală catastrofă”.

Marea Britanie trimite un ofițer de poliție și șapte avocați la Haga pentru a sprijini CPI în investigarea presupuselor crime de război, iar ofițeri de la Unitatea de combatere a terorismului din cadrul Poliției Metropolitane vor acorda asistență constând în “capacități criminalistice și tehnice, cum ar fi biometria și examinarea dispozitivelor digitale”. (sursa și foto - dailymail.co.uk/news/article-10987209/Russian-ex-president-warns-end-existence-mankind -Moscow-punished-war-crimes.)

Traducere de ILEANA SANDU

N. n. Potrivit ONU, din 24 februarie și până acum 8,79 milioane de oameni au ieșit din Ucraina. Procurorul general al Ucrainei a anunțat că investighează 21.897 de crime de război și 10.727 de atentate la securitatea națională, fiind vizați 623 de lideri politici și militari din Rusia. De la începutul războiului au fost uciși 347 de copii, iar peste 600 au fost răniți.

Lasă un comentariu