EUROPA E ÎN PERICOL SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ ENERGIE DACĂ IARNA VA FI UNA LUNGĂ ȘI GREA

Distribuie pe:

Europa s-ar putea confrunta iarna viitoare cu o penurie de energie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a adâncit criza energetică din regiune, a avertizat Fatih Birol, șeful Agenției Internaționale a Energiei (IEA), preluat de Agerpres.

“Sunt în mod special îngrijorat de piața gazelor naturale… dacă va fi o iarnă lungă și grea, vom vedea multe zile dificile”, a declarat Birol la conferința anuală a IEA privind eficiența energetică, care are loc în Sonderborg, Danemarca.

Deși guvernele și companiile caută acum să-și asigure livrări alternative de energie, este tot atât de important ca autoritățile să ia măsuri pentru a reduce cererea.

Dacă europenii reduc temperaturile în locuințele lor cu două grade Celsius, sunt economisiți 20 miliarde metri cubi de gaze naturale, echivalentul volumelor care vin din Rusia către Europa prin Nord Stream 1, a explicat șeful IEA.

Agenția Internațională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state.

Agenția a fost înființată ca răspuns la primul șoc petrolier din 1973-1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Lasă un comentariu