TORUÑ, 2022 - ECHIPA ITC EDUSTEM DIN TÂRGU MUREȘ PARTICIPĂ LA CURSURI ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI DIGITALE

Distribuie pe:

ITC Edustem este un centru de formare din Târgu-Mureș, specializat în educația non-formală. Datorită experienței bogate în domeniul educației tinerilor, dar și a echipelor de specialiști pe care le avem sub umbrela centrului, am fost selectați ca parteneri într-un Proiect Erasmus+, ce a prevăzut și un stagiu de pregătire în Polonia, orașul Toruñ, la începutul acestei luni, dedicat formatorilor noștri / lucrătorilor de tineret.

Alături de delegația din România (Târgu-Mureș), la cursul de instruire din Polonia au fost prezenți și o delegație din Turcia, respectiv una din Italia, și, bineînțeles, reprezentanți din țara gazdă.

“Proiectul câștigat de partenerul din Polonia se numește Digital Presence și este de tip KA210 Small Scale Partnership - sectorul Tineret. Practic, prin proiect s-a urmărit pregătirea lucrătorilor de tineret în domeniul educației digitale, prin organizarea a două sesiuni de cursuri, una dedicată instrumentelor web, a doua dedicată tehnicilor non-formale care pot fi utilizate în activități online. Din cadrul centrului nostru au fost prezenți 5 formatori / lucrători de tineret, alături de care, în perioada următoare, ne propunem să diseminăm informațiile învățate atât tinerilor care accesează cursurile noastre, cât și adulților interesați. Educația digitală, aplicațiile specializate, chiar gratuit puse la dispoziție de anumite site-uri, încă sunt o necunoscută în rândul adulților… Digitalizarea e astăzi necesară, fie că vorbim de lecțiile online, fie că vorbim despre accesul la informații și/sau soluționarea problemelor de zi cu zi în relația cetățean - instituții publice. Vrem sau nu… ne aflăm într-o continuă schimbare și e nevoie de învățare continuă, în acest domeniu digital, unde lucrurile se petrec cu o viteză uluitoare”, a precizat Claudia Bernadette Duicu, manager ITC EduSTEM.

În cadrul celor 5 zile de pregătire, delegația din Târgu-Mureș a participat la seara tradițională, eveniment care a reunit reprezentanții țărilor prezente la aceeași masă (foto atașat). Seara tradițională, organizată de partenerii din Polonia, orașul Toruñ, a fost un prilej perfect de a ne cunoaște tradițiile și de a degusta fiecare din cele mai reprezentative bucate aduse de fiecare echipă.

“Echipa noastră s-a prezentat onorabil și am fost singurii care au îmbrăcat iile tradiționale, atât de prețioase, și care ne fac să ne simțim mândri de rădăcinile noastre. Mulțumesc

Primăriei Târgu-Mureș dar și Consiliului Județean Mureș pentru generoasele materiale promoționale puse la dispoziția noastră, înainte de plecare, pe care le-am oferit cu bucurie partenerilor noștri străini și care au primit aprecierea tuturor”, a conchis Claudia Bernadette Duicu, manager ITC EduSTEM.

ITC EduSTEM

Lasă un comentariu