PNL DEZVOLTĂ MEDIUL DE AFACERI: START-UP NATION VA FI LANSAT AZI, 19 IULIE

Distribuie pe:

A treia ediție Start-Up Nation va fi azi, pe 19 iulie. Programul va avea doi piloni - Start-Up Nation România și Start-Up Nation Diaspora și un număr total de 55.000 de beneficiari. Firmele noi vor putea primi fonduri nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei.

“PNL susține inițiativa privată și creează programe de finanțare cu scopul de a dezvolta mediul de afaceri și de a crea noi locuri de muncă. Antreprenorii așteaptă de la noi astfel de ocazii prin care să își dezvolte ideile, să le pună în aplicare și să aducă dezvoltarea în comunitățile din care provin. Orice inițiativă privată din județul Mureș care este sprijinită de autorități duce la crearea de noi locuri de muncă pentru mureșeni, la consolidarea mediului de afaceri și dezvoltarea economiei județului nostru”, afirmă președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Start-Up Nation va fi lansat azi, 19 iulie, la ora 10.00, pe platforma granturi.imm.gov.ro. Aplicația electronică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 1 septembrie, ora 20:00 a ultimei zi de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Printre obiectivele programului Start-Up Nation se numără stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, dezvoltarea durabilă, creștere economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă, bazată pe digitalizare, inovare și pregătire antreprenorială, dar și crearea de noi locuri de muncă.

În cadrul ediției din 2022, se vor puncta activitățile cu plus-valoare în România, investițiile în tehnologii noi, inovative, energia verde, digitalizarea, pregătirea antreprenorială.

Cheltuielile eligibile sunt pentru echipamente tehnologice, sisteme, instalații, echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie și vehicule 100% electrice, spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț. La acestea se adaugă cheltuieli pentru mijloace de transport, achiziționarea de mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și material, Salariile, utilitățile, pachet digital (voucher de digitalizare), active necorporale referitoare la brevete de invenție, francize, etichetare ecologică. Mai sunt eligibile cheltuielile legate de cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, taxa pe valoarea adăugată (TVA) nedeductibilă pentru aplicanții neplătitori de TVA conform Codului Fiscal, consultanță, două plăcuțe informative, cheltuieli financiare aferente creditelor sau garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate în cadrul programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului, precum și activele corporale dacă fac parte din categoria mijloacelor fixe.

Lasă un comentariu