UNIUNEA EUROPEANĂ CUMPĂRĂ AVIOANE PENTRU STINGEREA INCENDIILOR

Distribuie pe:

Ca răspuns la criza incendiilor din Europa, care este din ce în ce mai serioasă, Uniunea Europeană (UE) a anunțat că negociează cu constructorii de avioane pentru a cumpără aeronave pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Concret, în cel mai scurt timp, vor fi achiziționate 12 avioane și un elicopter, din resursele de urgență ale UE.

“Din ce în ce mai multe țări solicită Uniunii ajutor pentru stingerea flăcărilor. UE a primit deja cinci cereri de ajutor în acest an. Având în vedere că Marea Mediterană nu a ajuns încă la jumătatea sezonului tipic de incendii (iunie - septembrie), este clar că Europa se confruntă cu o vară dificilă.

Mii de pompieri din sudul Europei se luptă, într-o singură zi, cu sute de incendii, în țări precum Portugalia, Spania și Franța, pe fondul unui val de căldură intens, care a provocat sute de morți.

Pe măsură ce schimbările climatice cresc, la fel ca și valurile de căldură și condițiile pentru producerea și răspândirea rapidă a incendiilor, tot mai multe țări solicită ajutor de urgență pentru a combate incendiile.

Țările UE sunt responsabile pentru prevenirea și reacția la incendiile forestiere și solicită asistență UE numai atunci când au nevoie de sprijin.

În acest an, UE a primit deja cinci cereri de ajutor, pe când întreg anul trecut a primit nouă cereri de asistență.

În această lună (iulie 2022), UE a trimis avioane de stingere a incendiilor în țări precum Portugalia, Franța și Slovenia, folosind avioane din țări precum Croația, Franța și Spania. De asemenea, a staționat 200 de pompieri europeni în Grecia pentru a sprijini echipele locale”, transmit oficialii europeni, citați de DiGi24. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu