LA TÂRGU MUREȘ, PRIMUL LICEU ÎNFIINȚAT ÎNTR-O UNIVERSITATE DIN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a aprobat în ședința din această săptămână, înființarea, în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a două clase de învățământ liceal cu profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză), cu câte 28 de locuri fiecare, informează rectorul Universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

După emiterea Ordinului de Ministru care va confirma decizia, cele două clase aprobate vor intra în sistemul public de învățământ, Colegiul UMFST adăugându-se astfel rețelei școlare de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș, începându-și activitatea cu clasa a IX-a, în anul școlar 2023/2024.

“Prin înființarea nivelului de învățământ liceal la UMFST, elevii vor putea beneficia de un învățământ modern, de experiența unor profesori care predau la universitate și de acces la toată infrastructura universității. Astfel, Colegiul UMFST își propune să își pregătească, într-un cadru adecvat, viitorii studenți ai universității.

Pentru că este primul liceu înființat într-o universitate din România, E pluribus, unum!”, adaugă rectorul UMFST pe pagina sa de socializare (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu