PERCHEZIȚII ÎN ROMÂNIA ȘI GERMANIA LA PROXENEȚI CARE RACOLAU TINERE PENTRU PROSTITUȚIE PRIN METODA “LOVERBOY”

Distribuie pe:

Potrivit unui comunicat al DIICOT, activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă și a opt ordine de indisponibilizare emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și tăinuire.

Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare privind activitatea aceleiași grupări.

Cercetările efectuate de către autoritățile judiciare din Germania vizează activitatea unei grupări care, începând cu anul 2021, a racolat prin metoda “loverboy” 11 tinere, care au fost obligate să se prostitueze în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. Prin această modalitate au fost obținute câștiguri de peste 350.000 de euro.

În plus, s-a reținut că, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români au achiziționat din Spania autoturisme despre care știau că sunt furate, pe care le-au revândut în Germania.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării suma de 20.665 euro, șase autoturisme, un ATV, două arme scurte neletale supuse autorizării, mai multe telefoane mobile și carduri bancare. De asemenea, au fost identificate două case, două garaje și patru terenuri cu privire la care vor fi instituite măsuri asigurătorii.

În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare pe raza județelor Călărași, Sălaj și Maramureș șapte mandate europene de arestare, persoanele vizate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj în vederea sesizării instanței de judecată. O persoană a fost arestată în Germania. (AGERPRES)

Lasă un comentariu