RUSIA SUSȚINE CĂ A CAPTURAT CEA MAI MARE CENTRALĂ ELECTRICĂ PE CĂRBUNE DIN UCRAINA

Distribuie pe:

Moscova a declarat că trupele sale au preluat marți controlul asupra celei mai mari centrale electrice de cărbune din Ucraina, situată în apropiere de orașul Svitlodarsk, în regiunea estică Donețk, epicentrul confruntărilor între forțele Kievului și trupele ruse și ale separatiștilor proruși, potrivit DPA.

Media separatiștilor proruși din Donețk au difuzat imagini cu presupuși mercenari ai grupului Wagner în fața clădirii administrative a centralei electrice, dar afirmația rușilor nu a putut fi verificată în mod independent, în timp ce alte informații sugerează că luptele din jurul centralei mai continuau, conform agenției de presă citate.

Statul Major ucrainean nu a menționat această centrală electrică în buletinul său asupra situației de pe front dat publicității marți seara, deși consemna lupte în jurul localității Semigoria din apropiere.

Soldații ucraineni au reușit să respingă atacurile de-a lungul liniei frontului în regiunile Donețk și Harkov marți, a indicat înaltul comandament ucrainean.

Moscova a spus că forțele sale au ucis mai multe zeci de combatanți străini, majoritatea polonezi, în cursul unui atac împotriva unei unități a Legiunii străine internaționale din Ucraina în apropiere de localitatea Konstantinovka, în regiunea Donețk.

Legiunea internațională, care luptă alături de armata ucraineană, furnizează rareori date cu privire la pierderile sale și nu divulgă informații despre componența unităților sale de voluntari.

Forțele aeriene ruse au bombardat poziții militare ucrainene în apropiere de localitatea Zaițevo, în regiunea Donețk, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, care a mai spus că loviturile cu rachete au provocat pierderi grele unei divizii ucrainene de artilerie în apropierea orașului Nikolaev (Mikolaiv), în sud.

În timp ce Ucraina continuă să ceară armament mai puternic pentru a se apăra de atacurile rusești, Kievul a primit mai multe lansatoare de rachete multiple și trei obuziere autopropulsate din Germania, potrivit ministrului german al apărării, Christine Lambrecht.

Această livrare a survenit la o zi după sosirea în Ucraina a primului lot de tancuri germane Gepard (Leopard).

Autoritățile locale din regiunea Donețk au declarat marți că invazia rusă a făcut 642 de morți și peste 1.600 de răniți în rândul civililor numai în zona controlată de Kiev în regiunea Donețk.

În zona aflată sub control rusesc în Donețk, aproape 760 de civili au fost uciși și peste 2.400 răniți, potrivit autorităților locale. Cifrele niciuneia dintre părți nu au putut fi verificate în mod independent, notează DPA.

Ucraina se pregătea marți să exporte milioane de tone de cereale din porturile sale de la Marea Neagră, în cadrul unui acord între Ucraina și Rusia la care s-a ajuns săptămâna trecută în Turcia, salutat pe scară largă drept o rază de speranță, în condițiile în care conflictul a intrat în cea de-a șasea lună.

Moscova a confirmat că centrul de control de la Istanbul, care supervizează expedierea cerealelor ucrainene, și-a început activitatea, reafirmându-și angajamentul față de acordul negociat de ONU, destint să conducă la evitarea unei crize alimentare globale.

Cu toate acestea, Rusia a anunțat o nouă reducere a livrărilor sale de gaze în Europa, context în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat pentru o nouă serie de sancțiuni occidentale împotriva Rusiei, afirmând că de acum “este clar pentru fiecare” că Moscova ține ostatică Europa în materie de aprovizionare cu gaze.

INCULPAREA ÎN UNGARIA A MEMBRILOR A DOUĂ GRUPURI INFRACȚIONALE, CARE VINDEAU VEHICULE CU DOCUMENTE ȘI NUMERE DE ÎNMATRICULARE FALSE

Membri a două grupuri infracționale internaționale, care vindeau mașini furate sau deturnate cu documente și numere de înmatriculare false, au fost inculpați în Ungaria, relatează miercuri MTI.

Un membru italian al unui grup internațional format din infractori de naționalitate italiană, ungară, română și libiană a fost acuzat că ar fi furat și deturnat autoturisme de mare valoare în perioada 2017-2019, a anunțat miercuri parchetul din comitatul Bacs-Kiskun.

Mai multe autoturisme au fost închiriate în Italia cu documente false, iar apoi trimise intermediarului italian al bandei. Acesta trimitea fotografii cu respectivele mașini românului din bandă, care aranja ca mașinile pe care le alegea să fie conduse în Ungaria de un alt membru italian al bandei.

Membrii libian și ungar al bandei obțineau mașinile cu mult sub prețul pieței și apoi le vindeau la prețul pieței sau aproape de acesta cu certificate de înmatriculare false și documente întocmite pe baza unor contracte de vânzare false.

Un membru al unui alt grup infracțional a fost inculpat pentru vânzarea de mașini industriale și tractoare furate în Ungaria. Banda formată din cinci persoane a obținut unele dintre vehicule la o treime din prețul lor de piață înainte de a le vinde la suprapreț.

Cele două grupuri au colaborat la vânzarea a 11 mașini de mare valoare și a opt vehicule industriale timp de doi ani.

Anchetatorii au confiscat vehiculele de la cumpărătorii lor din Ungaria.

Parchetul local din Bacs-Kiskun a inculpat 14 persoane, acuzate de vânzarea de bunuri furate, fals în documente publice, abuz de identificare unică și fraudă.

(AGERPRES)

Lasă un comentariu