FCSB, DOAR EGAL ACASĂ CU FCU CRAIOVA

Distribuie pe:

FCSB a terminat la egalitate cu FC U 1948 Craiova, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Arena Națională din București, într-un meci din etapa a treia a Superligii de fotbal.

FCSB a deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin estonianul Joonas Tamm (47), la prima sa reușită în România.

Oaspeții au egalat prin italianul Andrea Compagno (58 - penalty), după un fault comis de Joyskim Dawa asupra lui Andre Duarte. Lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma consultării arbitrajului video.

FCSB a avut două bare, ambele prin Florinel Coman (45, 90+3).

Echipa antrenată de Nicolae Dică a mai avut și alte ocazii clare de gol, ratate de Coman (17), Ovidiu Popescu (40) și Ianis Stoica (47).

Și craiovenii și-au creat o serie de ocazii mari de gol, dar portarul Ștefan Târnoveanu s-a opus la șuturile lui William Baeten (13), Juan Bauza (34), Francois Marquet (84) sau la lovitura de cap a lui Compagno (22). Bauza a irosit o șansă uriașă (19), singur cu portarul Târnovanu.

FCSB a rămas fără victorie după trei etape din Superligă.

FC FCSB - FC U 1948 Craiova 1-1 (0-0), Arena Națională - București

Au marcat: Joonas Tamm (47), respectiv Andrea Compagno (58 - penalty).

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Adrian Vornicu (Iași); Andrei Moroiță (Ploiești)

Arbitru video: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitru asistent video: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)

Observatori: Marian Dorobanțu (Buzău) - CCA, Ion Cățoi (București) - LPF

(Agerpres)

ROMÂNUL DASCĂLU, LOCUL 13 LA MONDIALELE DE MOUNTAIN BIKE DIN SUA

Sportivul român Vlad Dascălu, de la echipa Trek Factory Racing XC, s-a clasat pe locul 13 în cursa olimpică (XCO), desfășurată duminică în cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Snowshoe (SUA), dar se menține pe locul doi în clasamentul mondial.

Vlad Dascălu, cla-sat al doilea în cursa scurtă (XCC) de vineri, a ocupat doar locul 13 în cursa de duminică, disputată pe un parcurs noroios din cauza ploii și care a fost câștigată de spaniolul David Valero Serrano, cu 1h 25 min, 11 sec, urmat la cinci secunde

de francezul Titouan Carod și la 11 secunde de italianul Luca Braidot. Dascălu a sosit al 13-lea la 1 min, 54 sec.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, elvețianul Nino Schurter se menține lider, cu 1.342 puncte, urmat de Vlad Dascălu (1.227) și de sud-africanul Alan Hatherly (1.210). Valero Serrano a urcat pe locul patru, cu 1.166 puncte.

Etapa a opta, penultima din calendarul Cupei Mondiale, este programată între 5 și 7 august, în Canada, la Mont - St. Anne. (Agerpres)

DAVID POPOVICI ÎȘI DONEAZĂ CASCA ȘI OCHELARII DE LA MONDIALELE DIN BUDAPESTA

Dublul campion mondial la înot, David Popovici, va dona casca și ochelarii cu care a câștigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an, obiectele urmând a fi valorificate în cadrul unei acțiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

“David Popovici, dublu campion mondial la natație, donează casca și ochelarii cu care a concurat la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta pentru a strânge bani pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori. Florentina se luptă cu o boală grea, este mamă a trei copii cu vârste între 4 și 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască împreună cu fetița și cei doi băieți, în contextul unei situații familiale dificile. Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children și face un apel la donații pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici; la finalul campaniei (1 - 26 august 2022), unul dintre donatori va intra în posesia căștii și a ochelarilor lui David, prin tragere la sorți”, se menționează în comunicatul citat.

Popovici îi invită pe fanii săi să doneze pentru ajutorarea fostei sportive.

“Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranță și puțin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută un fost sportiv de performanță, aflat într-o situație de viață dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susțineți și îmi sunteți aproape, ca această lună să faceți o donație pentru căsuța Florentinei”, a afirmat sportivul. (Agerpres)

ROMÂNIA A ÎNVINS LETONIA LA EUROPENELE DE BASCHET U 18

Selecționata României a învins echipa Letoniei cu scorul de 77-62 (17-20, 23-16, 20-13, 17-13), duminică, la Ploiești, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de baschet masculin Under-18 - Divizia B, găzduit de Prahova.

Tricolorii au bifat al doilea succes în grupă, după cel de sâmbătă, cu Ungaria.

Cu excepția unui prim sfert în care balticii au fost mai buni, echipa antrenată de Cătălin Tănase a dominat jocul și s-a impus la o diferență clară, de 15 puncte.

David Lăpuște a fost MVP-ul echipei României, cu 21 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive. Tudor Șomăcescu a contribuit cu 14 p, 2 rec, 3 pd, iar Lorenzo Diaconescu, cu 14 p, 7 rec.

Peteris Pinnis, cu 12 p, 6 rec, s-a remarcat de la letoni.

În alte meciuri, Ungaria a învins Slovacia cu 68-64, iar Portugalia a surclasat Elveția cu 73-37.

Portugalia se află pe primul loc în grupă, cu 6 puncte, urmată de Slovacia, 5 p, România, 5 p, Ungaria, 4 p, Elveția, 4 p, Letonia, 3 p.

Următoarea etapă va avea loc astăzi, când sunt programate meciurile România - Elveția (Ploiești, 18.00), Letonia - Ungaria (Bucov, 13.30) și Slovacia - Portugalia (Blejoi, 20.15). (Agerpres)

Lasă un comentariu