CSM TG. MUREȘ A ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU LNBM!

Distribuie pe:

1 august a fost ziua când majoritatea componenților echipei de baschet masculin de la CSM Tg.Mureș și-au reluat activitatea. De data aceasta pentru unii este o premieră, deoarece pentru tinerii baschetbaliști este pentru prima oară când se pregătesc pentru cea mai tare competiție din România. A sosit și Sólyom Botond, mureșeanul “repatriat” după 6 ani. Vladislav Șolopa încă este în recuperare, dar va reîncepe în curând pregătirea, iar Bölöni Tamás încă are un pic de așteptat până la revenire.

DOUĂ MECIURI AMICALE PENTRU NAȚIONALA ROMÂNIEI ÎN LUNA NOIEMBRIE

Reprezentativa României va disputa pe final de an două partide de verificare contra Republicii Moldova și Sloveniei. Tricolorii mai au de disputat două jocuri oficiale, în luna septembrie, în grupa din UEFA Nations League, în Finlanda, pe 23 septembrie, și acasă, pe 26 septembrie, pe stadionul Giulești, contra Bosniei și Herțegovina. Pentru luna noiembrie, Federația Română de Fotbal a perfectat încă două partide amicale: România - Slovenia, joi, 17 noiembrie, Cluj Arena (Cluj-Napoca) și Republica Moldova - România, duminică, 20 noiembrie, Stadion Zimbru (Chișinău). Orele de start ale celor două meciuri vor fi stabilite de UEFA și anunțate ulterior. Ultimul duel cu Slovenia a avut loc în august 2012, un meci amical, la Ljubljana, scor 3-4, goluri Papp, Torje și Grozav. Cel mai recent meci contra Moldovei, tot un joc de verificare, s-a disputat în februarie 2007, la București, scor 2-0, goluri Mazilu și Mutu. Cele două meciuri din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naționalei României înainte de startul preliminariilor EURO 2024. Grupele care au ca miză calificarea la turneul final vor fi trase la sorți pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar campania se va desfășura între martie și noiembrie 2023, în perioadele dedicate meciurilor internaționale.

PATRU PENTRU MONDIAL!

Uruguay, Chile, Argentina și Paraguay și-au oficializat, marți, candidatura comună la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, aceasta marcând centenarul competiției a cărei primă ediție s-a disputat la Montevideo, relatează AFP. “Nu este un proiect al vreunui guvernul, ci un vis al unui continent”, a declarat președintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez, alături de responsabili ai federațiilor din cele patru țări. Ar fi pentru prima oară când o Cupă Mondială se va desfășura în patru țări diferite. Ar fi a șasea ediție a Cupei Mondiale găzduită de America de Sud, după cele din 1930 (Uruguay), 1950 (Brazilia), 1962 (Chile), 1978 (Argentina) și 2014 (Brazilia). FIFA va lua decizia în 2024.

TURNEUL DE TENIS ȚIRIAC FUNDATION TROPHY

Turneul de tenis Tiriac Fundation Trophy va fi oganizat de Fundația Țiriac, în perioada 10-18 septembrie, în București. Acesta se va derula la Centrul Național de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin numărul 11, București), în aer liber, pe zgură. “Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației. Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Țiriac. Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe. Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

HANDBALISTELE TRICOLORE, ÎN GRUPELE PRINCIPALE ALE CAMPIONATULUI MONDIAL DE JUNIOARE

Naționala feminină de handbal a României, formată din jucătoare sub 18 ani, s-a calificat în faza grupelor principale ale Campionatului Mondial de junioare de la Skopje, din Macedonia de Nord, după ce a terminat pe locul secund în grupa E, cu 5 puncte. În ultimul joc, selecționata tricoloră a remizat, marți seara, scor 29-29, cu Olanda, care s-a clasat pe prima poziție, tot cu 5 puncte, însă având un golaveraj superior. Următoarea partidă a echipei țării noastre este programată astăzi, 4 august, contra Coreei de Sud.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu