BAGAJUL DE VACANȚĂ: CE SĂ IEI CU TINE PENTRU UN CONCEDIU REUȘIT

Distribuie pe:

Împachetatul bagajelor pentru vacanță poate fi unul dintre cele mai plăcute momente pentru cei cărora le place să anticipeze distracția din concediu.

Haine

Primele pe lista noastră sunt, evident, hainele. Aici totul depinde de destinație, de anotimp și de durata concediului. Mulți turiști tind să împacheteze mai multe haine decât au nevoie cu adevărat. Un principiu bun după care să te ghidezi este să alegi câteva piese vestimentare care pot face parte din cel puțin 2 combinații. Astfel, poți împacheta 3 tricouri, 2 cămăși, 1 pereche de jeans, 1 fustă și 1 rochie și vei avea deja ținute pentru cel puțin o săptămână. Verifică întotdeauna prognoza meteo pentru destinația de concediu și nu uita să iei cu tine și haine mai groase sau mai subțiri decât temperaturile pe care le vezi, pentru eventualele surprize.

Accesorii

Pe lângă haine, ai nevoie de accesorii. Ochelarii de soare sau de schi, pălăria sau căciula, în funcție de destinația aleasă. Fără accesorii, ținutele tale nu ar fi complete și nu te vei putea relaxa pe de-a-ntregul. Din categoria accesoriilor fac parte curelele, eșarfele, bijuteriile, papucii, costumul de baie etc. Fă o listă cu toate accesoriile de care ai nevoie și bifează-le pe măsură ce le pui în bagaj.

Trusa de toaletă

Chiar dacă mergi la un resort all inclusive sau la un hotel de lux care oferă produse de toaletă, vei avea nevoie de obiectele personale. Nu uita să împachetezi periuța și pasta de dinți, șamponul sau gelul de duș, dacă ai păr sau piele cu nevoi speciale, produsele din rutina de frumusețe, precum și alte produse de igienă intimă.

Documentele și banii

Fă un loc special în bagaj pentru acte și banii cash pe care îi iei cu tine. În categoria actelor intră pașaportul sau buletinul, biletele de avion, voucherele de cazare și alte documente de călătorie. Acestea ar trebui să stea într-o geantă pe care o vei avea asupra ta tot timpul. Totuși, dacă ai mai mulți bani cash la tine, ar fi o idee bună să nu-i ții în același loc cu cardurile.

Trusa de prim ajutor

Aceasta ar trebui să conțină câteva bandaje și plasturi și medicamente uzuale împotriva durerii sau răcelilor, antialergice, precum și medicamente împotriva răului de mișcare sau a afecțiunilor gastrice.

Autor: GetLokal.Ro; sursa foto: Pinterest.ro

Lasă un comentariu