A ÎNCEPUT FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CHITARĂ “HARMONIA CORDIS”

Distribuie pe:

(Târgu Mureș, 9-14 august)

În perioada 9 - 14 august se desfășoară, în Târgu Mureș, cea de a 17 a ediție a Festivalului Internațional de Chitară “Harmonia Cordis”. Capul de afiș al acestui prestigios festival este Al Di Meola, celebrul chitarist din Statele Unite ale Americii, care va concerta în fața târgumureșenilor în ultima zi a manifestării, pe scena din Cetatea Medievală. Organizatorii au decis ca în acest an festivalul să se desfășoare pe două scene, în Palatul Culturii și în Cetatea Medievală.

Ziua a doua (10 august) va cuprinde și cursuri de măiestrie - Universitatea de Arte și work-shop-uri, acestea fiind programate și pentru zilele următoare ale festivalului. Concertele zilei a doua vor avea loc în Palatul Culturii (19.00-22.00) și vor fi susținute de Sándor Papp (Ungaria), Duo Celeste (România), Venti Chiavi Guitar Trio (Ungaria) și DUO BANDINI-CHIACCHIARETTA (Italia - Argentina).

În 11 august vor susține concerte (Palatul Culturii 19.00-22.00) Nino D'Amico (Italia), Cristina Galietto (Italia), András Csáki (Ungaria), DUO MELIS (Spania - Grecia).

Concertele zilei a patra (12 august) vor avea loc pe scena din Cetatea Medievală, cu începere de la ora 19.00 și vor fi susținute de către Ovidiu Pintilie (România), Péter Girán (Ungaria), ANTOINE BOYER & SAMUELITO (Franța).

Cetatea medievală va găzdui și concertele zilei a 5/a (13 august), târgumureșenii fiind invitați să îi urmărească pe Florian Babțan-Varga (România), Alexandr Misko & Dmitriy Toporov (Rusia) și JON GOMM (Marea Britanie).

Ultima zi (14 august) are programate trei concerte, cu începere de la ora 19.00, în Cetatea Medievală. Pe scenă vor evolua Álvaro Toscano (Spania), István Ferenc Beke (România) și AL DI MEOLA (SUA).

Intrarea este liberă la toate manifestările și concertele din cadrul festivalului. Cotidianul “Cuvântul liber” este partener media al evenimentului. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu