REGHIN: ULTRAMARATON DE 6 ZILE, PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

România găzduiește, în premieră, un eveniment de Ultramaraton, “Transylvania 6 Days”, cea mai lungă competiție de alergare care s-a organizat vreodată în țara noastră, în cadrul Festivalului Internațional de Ultramaraton.

Startul competiției a fost dat luni, în municipiul Reghin, iar competiția se va încheia în data de 14 august, la cursa de 6 zile, timp în care vor mai avea loc și alte probe, de 24 de ore, de 48 de ore, de 72 de ore sau o probă multi-stage de 300 de kilometri.

“Avem participanți din Italia, Germania, Franța, Grecia, în cursele care se vor desfășura. Cea mai importantă cursă e de 144 de ore, a șasea ca număr din Europa. Sunt 9 sportivi la start, sper ca toți să ajungă la finiș în 144 de ore ca să alerge cât mai mulți kilometri. Și cel mai important e ca lumea să se simtă bine și să se ducă cu o impresie plăcută despre orașul nostru și despre noi ca țară, ca oameni. De asemenea, la cursa de 72 de ore sunt 4 persoane înscrise, la 48 de ore sunt 6, iar 12 competitori sunt înscriși la cursa de 24 de ore. (...) În România suntem doar patru sportivi alergători de 6 zile”, a declarat presei organizatorul Ultramaratonului “Transylvania 6 Days”, Adrian Bonțiu.

Organizatorul Ultramaratonului “Transylvania 6 Days” a alergat la 16 evenimente de acest gen, între care și cea mai lungă cursă din lume, cea de la Atena, din urmă cu doi ani.

“Eu am participat la 16 curse de acest tip, de la 90 de ore până la 1.440 de ore, deci de la 90 de ore până la 60 de zile, cu cât mergi la mai multe, cu atât capeți mai multă experiență și ți-e mult mai ușor ca să gestionezi anumite situații limită. La organizare sunt pentru prima dată, e o noutate atât pentru mine, cât și pentru staff-ul meu, dar sper să ne descurcăm”, a mai spus Adrian Bonțiu.

Cel mai tânăr alergător la cursa de 6 zile este Andrei Conciu din Onești, în vârstă 18 ani, iar cel mai în vârstă este Edda Baurer din Germania, 78 de ani, o alergătoare care în 6 zile poate să parcurgă circa 450 de kilometri.

“Nu există nicio regulă în acest sens, ei singuri fac strategia, ei decid când să doarmă, când să alerge. Eu le spun să-și asculte corpul, adică atunci când simt nevoia de odihnă, să o facă, un somn de o oră e suficient pentru a te recupera”, a arătat Adrian Bonțiu. (Agerpres)

DOUĂ BRIGĂZI DE ARBITRI DIN ROMÂNIA VOR OFICIA ÎN EUROPA CONFERENCE LEAGUE

În această săptămână vor avea loc meciurile retur din cel de-al treilea tur preliminar din cadrul UEFA Europa Conference League, la care forul continental a delegat și două brigăzi de arbitri din țara noastră. Astfel, la partida PFK Levski Sofia (Bulgaria) - Hamrun Spartans FC (Malta), care va avea loc pe stadionul “Georgi Asparuhov” din capitala Bulgariei, va oficia o brigadă avându-l la centru pe Istvan Kovacs, care va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, al patrulea oficial fiind Andrei Chivulete.

Observator UEFA pentru arbitri va fi Kenneth William Clark (Scoția), iar delegat UEFA a fost desemnată Svitlana Shkil' (Ucraina). Cealaltă brigadă de arbitri din România va conduce meciul Saint Patrick's Athletic FC (Irlanda) - PFK CSKA-Sofia (Bulgaria), care se va juca la Dublin, pe Tallaght Stadium. La centru va fi Horațiu Feșnic, arbitri asistenți au fost desemnați Valentin Avram și Alexandru Cerei, al patrulea oficial fiind Sebastian Colțescu. Observator pentru arbitri din partea UEFA va fi Jon Eilif Skjervold (Norvegia), iar delegat de joc Per Eliasson (Suedia).

VICTORIE PENTRU HANDBALIȘTII TRICOLORI LA EUROPENELE DE JUNIORI

Naționala masculină de handbal a României, alcătuită din jucători sub 18 ani, a început în forță Campionatul European de juniori de la Craiova, învingând, luni, formația Marii Britanii, cu scorul de 46-10. În celălalt meci din grupa A, Finlanda a trecut de Republica Moldova cu 27-24. Marți, 9 august, au fost programate jocurile Finlanda - Marea Britanie și România - Republica Moldova. În grupa B sunt prezente Estonia, Ucraina, Slovacia și Austria. În primele partide, Estonia a dispus de Slovacia cu 28-26, iar Ucraina a învins Austria cu 29-26.

NOI ACHIZIȚII PENTRU CSM TG. MUREȘ

Jucătorii Goran Gajovic și Jonathan Person au semnat contractul cu echipa de baschet CSM Tg. Mureș. “Pistolarul” revine la Târgu Mureș!

Muntenegreanul de 34 ani, 199 cm, va ajuta CSM Târgu-Mureș pe pozițiile 3-4. El a jucat două finale de campionat și una de cupă la Tg. Mureș, a devenit campion național cu echipa din Oradea și are o experiență vastă, peste 200 de meciuri în baschetul românesc. Gajo a jucat în ultimele sezoane la FC Argeș Pitești. Jonathan Person a mai jucat la Târgu-Mureș în sezonul 2017-2018. În vârstă de 29 de ani, 191 cm, “J” este jucător pe pozițiile 1-2. El a mai evoluat în campionatul românesc și la echipele din Pitești și Craiova. Suedezul a jucat în ultimul sezon în țara sa natală, la Sodertalje Kings, cu care a jucat semifinala campionatului.

Person este în continuare component al lotului național al Suediei! Cei doi se vor alătura lotului CSM la mijlocul lunii august.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu