75 DE PRODUCȚII ÎN FINALA SIMFEST DE LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Conform unui comunicat de presă transmis redacției noastre, organizatorii Festivalului Internațional de Film și Televiziune - SIMFEST anunță că din cele 180 de creații din 38 de țări. Juriul de preselecție a ales pentru finală 75 de producții, din care 14 sunt românești. Juriul final e în plină activitate de vizionare și va lua decizia la Târgu Mureș, în perioada festivalului.

Ediția a XIX-a a Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST va avea loc la Târgu Mureș în perioada 29 august - 4 septembrie 2022. Ca de obicei, va fi un adevărat complex cultural, care va oferi publicului expoziții, proiecții de filme, dezbateri, spectacole, workshop-uri și masterclass-uri. La SIMFEST vor fi zeci de ore de proiecție cu producții cinematografice și de televiziune din întreaga lume.

Festivalul este sprijinit de Uniunea profesioniștilor de Film și Audiovizual UPFAR-ARGOA și de Societatea Autorilor Români de Audiovizual DACIN-SARA, în susținerea și promovarea cinematografiei românești și propune publicului întâlniri memorabile, cu personalități precum regizorii Iza Bostan și Nicolae Mărgineanu sau actorii Maria Ploae, Isabela Neamțu, Dan Puric și Marcel Iureș.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș și susținut de Primăria Sângeorgiu de Mureș, Primăria Municipiului Reghin și de Consiliul Județean Mureș. Manifestările care vor debuta luni, 29 august, se vor desfășura în Cetatea Medivală și Teatrul Ariel din Târgu Mureș, dar și la Casa de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin, unde vor avea loc proiecții.

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe pagina de internet a organizatorilor: www.simfest.ro și pe pagina de facebook a acestora: facebook.com/Simfest Romania. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu