ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 19-22 august, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost solicitați în cadrul a 70 de intervenții, după cum urmează: șase incendii, trei accidente rutiere, o misiune pirotehnică, șase intervenții cauzate de fenomenele meteo periculoase, șase alte situații de urgență și 48 de intervenții SMURD. Dintre acestea amintim:

Incendii:

• Vineri, 19 august, în jurul orei 16.24, incendiu produs la nivelul unor anexe gospodărești, în localitatea Gănești, strada Principală. În urma acestuia a ars acoperișul unei afumătorii și al unui atelier casnic, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pentru lichidarea și limitarea propagării incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

• Tot vineri, în jurul orei 16.29, incendiu de vegetație uscată produs în municipiul Sighișoara, pe malul râului Târnava Mare. A fost afectată o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Cauza probabilă a producerii incendiului - focul deschis în spații deschise.

• Sâmbătă, 20 august, în jurul orei 12.09, incendiu produs la nivelul tabloului electric al unei case de locuit din comuna Pănet. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul era lichidat de către proprietar. S-a efectuat o recunoaștere pentru identificarea unor focare ascunse și eliminarea oricărui pericol. Nu s-au înregistrat victime sau alte pagube. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

• De asemenea, tot sâmbătă, 20 august, pompierii mureșeni au intervenit în cadrul altor două incendii cauzate de arderea vegetației uscate și a deșeurilor, în municipiile Târgu Mureș și Târnăveni, în urma acestora fiind afectată o suprafață totală de 110 mp. Cauza probabilă a producerii incendiilor - focul deschis în spații deschise.

• Duminică, 21 august, în jurul orei 21.09, incendiu produs la nivelul unor cabluri electrice situate pe un stâlp de iluminat din localitatea Corunca, strada Principală. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Accidente rutiere:

• Vineri, 19 august, în jurul orei 18.16, accident rutier produs în municipiul Târgu Mureș, strada Insulei. A fost vorba despre un singur autoturism intrat într-un stâlp de iluminat. Doi adulți și doi copii au fost asistați medical la fața locului. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

• Tot vineri, în jurul orei 18.31, accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme, în localitatea Ernei, DN 15. În urma impactului nu au rezultat victime. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un sens de mers, pe toată durata intervenției. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

• Sâmbătă, 20 august, în jurul orei 1.15, accident rutier produs în localitatea Râciu. A fost vorba despre un singur autoturism care a ieșit de pe partea carosabilă, acroșând un copac. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice PSI, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu.

Intervenții cauzate de fenomenele meteo periculoase:

Ca urmare a incidenței codului Galben și Portocaliu de instabilitate atmosferică, vreme rea și ploi abundente, duminică, 21 iulie, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata, Stației Miercurea Nirajului, împreună cu SVSU Sovata au intervenit în orașul Sovata pentru evacuarea apei de la nivelul subsolurilor/pivnițelor a patru locuințe situate în cartierul Florilor, respectiv pe străzile Trandafirilor și 1 Mai, dar și pentru degajarea unor brazi căzuți pe partea carosabilă pe strada Trandafirilor.

Misiune pirotehnică:

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș a fost solicitată duminică, 21 august, pentru identificarea, ridicarea, depozitarea și trans-portarea unor muniții găsite în urma unor săpături, în municipiul Târgu Mureș, strada Livezeni. În urma intervenției, s-au identificat 3 proiectile explozive de calibru 76 mm, 1 proiectil antiaerian 20 mm, respectiv 97 elemente de muniție și cartușe de diferite calibre.

Lasă un comentariu