TINERI MUREȘENI PARTICIPANȚI LA ACTIVITĂȚI DESTINATE ANULUI EUROPEAN AL TINERETULUI

Distribuie pe:

Centrul Europe Direct Regiunea Centru - susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru marchează anul 2022, Anul european dedicat tineretului, printr-o serie de activități programate pentru următoarele luni, manifestări la care vor participa tineri din județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Acestea vor cuprinde Crosul Europei, Friendship Challenge și o serie de dezbateri pe teme de mediu, în fiecare județ. Activitățile se vor derula în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și cu asociații din Regiunea Centru, scopul lor fiind acela de a transmite tinerilor informații despre modul în care UE îi sprijină și de a transmite Comisiei Europene opiniile și impresiile participanților.

“Am propus aceste activități cu scopul de a scoate în evidență rolul important pe care îl joacă tinerii în construirea unui viitor mai bun - mai verde, mai incluziv și mai digital - la nivel european. Le oferim numeroase posibilități de a învăța, de a-și împărtăși opiniile, de a cunoaște oameni și de a participa la activități în Regiunea Centru. După cum ne-au transmis și reprezentanții UE, Anul european al tineretului este ocazia potrivită pentru a privi înainte cu încredere și speranță, în perspectivă post-pandemică. Obiectivul este includerea tinerilor și priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare de dezvoltare, precum și în organizarea de activități dedicate lor, încurajându-i astfel să contribuie la schimbare, să încerce să modeleze un viitor european așa cum își doresc”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pentru Crosul Europei, derulat începând din octombrie, echipa Europe Direct Regiunea Centru se va deplasa în cel puțin două licee din fiecare județ al regiunii (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), în care tinerii vor dezbate probleme legate de un stil de viață sănătos, “cu posibilitatea de a pleca acasă cu multe informații, materiale promoționale și premii”, subliniază organizatorii.   În cadrul  Friendship Challenge, de la începutul lunii noiembrie, vor fi mobilizați elevii din mai multe școli din toate județele Regiunii, pentru a constitui echipe care vor parcurge probe și provocări în mai multe etape, pe parcursul cărora vor răspunde la întrebări despre UE, vor colabora cu colegii de echipă pentru a obține un scor mai bun, indicii și oportunități de a forma comunități puternice.

În cadrul dezbaterilor pe teme de mediu, în ultimul trimestru al anului, elevii și profesorii vor fi invitați să abordeze soluții cu aplicabilitate și eficiență în domeniul îmbunătățirii calității mediului înconjurător, iar cele mai bune echipe vor participa la dezbaterea  finală, într-o localitate reprezentativă din Regiunea Centru.

Juriul, constituit din reprezentanți ai ADR Centru, ai Parlamentului European și publicul larg, va decide la final care este echipa câștigătoare. Mai multe informații, pe adresa: https://europedirect-adrcentru.ro/activitati-destinate-anului-european -al-tineretului-in-regiunea-centru/) (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu