ACTIVITĂȚI EDUCATIV - PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI

Distribuie pe:

Astăzi, în cadrul proiectului Educație Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat, în rândul comunității, o acțiune educativ - preventivă.

Scopul acțiunii a fost reprezentat de însușirea deprinderilor necesare dobândirii unui comportament rutier adecvat și responsabil.

Au fost oferite sfaturi preventive, flyere și broșuri, cât și odorizante auto, fiind, totodată, purtate discuții despre comportamentul pe care șoferii, cât și ceilalți participanți la trafic trebuie să îl adopte în preajma zonei carosabile, a trecerilor pentru pietoni și a indicatoarelor rutiere.

De asemenea, polițiștii au oferit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic - pietoni, bicicliști etc.

Astfel de activități vor continua și mâine în Cetatea Medievală din Târgu Mureș pentru ca oamenii să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu