AVÂNTUL REGHIN SE IMPUNE ÎN DERBY-UL MUREȘEAN. UNIREA UNGHENI PIERDE LA CUGIR

Distribuie pe:

Liga 3 de fotbal s-a reluat cu o nouă ediție. În Seria 9 s-au consemnat rezultatele: Avântul Reghin - ACS Târgu Mureș 2-1 (Vlad Bujor - min.4, Adrian Murar - min.86 - penalty / Otto Csegoldi - min.64); Metalurgistul Cugir - Unirea Ungheni 2-1 (Udrea - min.68, Paul Păcurar - min.79 - penalty / Florin Istrate - min.45); CS Universitatea din Alba Iulia - Viitorul Cluj 2-1; CS Ocna Mureș - Corvinul Hunedoara 0-4; Sănătatea Cluj - CSM Unirea Alba Iulia 3-0.

UEFA A ANUNȚAT PROGRAMUL GRUPELOR CONFERENCE LEAGUE

Repartizați într-o grupă dificilă la debutul în Conference League, FCSB va juca primul meci din grupe pe Stadionul Olimpic din Londra, înainte de a primi vizita lui Anderlecht.

Un avantaj pentru roș-albaștri este că vor disputa meciurile cu Silkeborg consecutiv, astfel că au șansa să își asigure un avantaj față de Anderlecht înaintea duelului direct din etapa a cincea. FCSB încheie grupa cu partida cea mai anticipată de fani, cea cu West Ham, de pe teren propriu.

Program FCSB

Runda 1: 8 septembrie, 22.00: West Ham - FCSB

Runda 2: 15 septembrie, 22.00: FCSB - Anderlecht

Runda 3: 6 octombrie, 19.45: Silkeborg - FCSB

Runda 4: 13 octombrie, 22.00: FCSB - Silkeborg

Runda 5: 27 octombrie, 19.45: Anderlecht - FCSB

Runda 6: 3 noiembrie, 22.00: FCSB - West Ham

De cealaltă parte, CFR Cluj a reușit să obțină a patra calificare în grupele cupelor europene, a doua în Conference League, și au fost repartizați într-o grupă mult mai accesibilă ca FCSB. Ballkani, formație din Kosovo, care se află la prima apariție în grupele unei cupe europene, va primi vizita campioanei României în prima rundă, urmând să joace la Cluj în ultima etapă. Echipa pe care CFR o va întâlni în meciuri consecutive, în etapa a treia și a patra, este chiar Slavia Praga, principala favorită la primul loc din grupă.

Program CFR

Runda 1: 8 septembrie, 19.45: Ballkani - CFR Cluj

Runda 2: 15 septembrie, 19.45: CFR Cluj - Sivasspor

Runda 3: 6 octombrie, 22.00: Slavia Praga - CFR Cluj

Runda 4: 13 octombrie, 19.45: CFR Cluj - Slavia Praga

Runda 5: 27 octombrie, 22.00: Sivasspor - CFR Cluj

Runda 6: 3 noiembrie, 19.45: CFR Cluj - Ballkani

CONSTANTIN POPOVICI ȘI CĂTĂLIN PREDA, AUR ȘI ARGINT LA MOSTAR

Constatin Popovici și Cătălin Preda, care au câștigat medaliile de aur și argint la Campionatul European de natație seniori de la Roma, în proba de high diving, au urcat pe primele două trepte ale podiumului și la Mostar, sâmbătă, în etapa a cincea din sezonul 2022 al circuitului RedBull Cliffdiving, informează FRNPM. În Bosnia și Herțegovina, Constantin Popovici a terminat primul, cu un total de 481.5 puncte, iar Cătălin a fost al doilea, cu 458.7 puncte. Pe locul trei a terminat britanicul Aidan Heslop, cu 456.3 puncte. După cinci etape, în clasamentul general, pe primul loc se menține Cătălin Preda, cu 760 puncte, urmat de Gary Hunt (Franța) - 680 puncte, Aidan Heslop (Marea Britanie) - 646 puncte și Constantin Popovici - 609 puncte.

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt pregătiți de către antrenorul Florin Avasiloae. Etapa viitoare din circuitul RedBull Cliffdiving, sezonul 2022, va avea loc la Sisikon (Elveția), la 11 septembrie.

ROMÂNIA, PRIMA ÎNFRÂNGERE ÎN PRELIMINARIILE EUROPENELOR DIN 2023

Naționala de volei feminin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Croației, scor 3-1, în al treilea meci din grupa A preliminară a Campionatului European din 2023. Scorul pe seturi a fost 25-27, 25-21, 25-20, 25-17. În primele partide din grupă, România a câștigat cu Israel și Insulele Feroe, cu același scor - 3-0. Programul partidelor în continuare: România - Croația (3 septembrie), România - Insulele Feroe (7 septembrie) și Israel - România (11 septembrie).

REMIZĂ ÎNTRE RAPID ȘI “TIGROAICE”

Campioana en-titre Rapid București a remizat cu vicecampioana CSM București, duminică, în prima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin. Rapid nu a reușit să-și ia revanșa după Supercupa pierdută în urmă cu câteva zile, în fața CSM. Scorul derby-ului din prima etapă a fost 31-31 (18-15). CSM București și Rapid București vor reprezenta România în sezonul 2022-2023 al Ligii Campionilor, ambele fiind repartizate în faza grupelor. În prima etapă s-au mai jucat partidele SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Galați 36-26, SCM Craiova - Minaur Baia Mare 31-24, HC Zalău - Gloria Bistrița 26-30, CSM Târgu Jiu - Dacia Mioveni 27-25.

MAX VERSTAPPEN A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU DE FORMULA 1

Campionul mondial en titre, Max Verstappen (Red Bull), a dominat, duminică, cursa de pe circuitul de la Spa, Belgia câștigând fără multe probleme. Pe locul secund s-a clasat coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez. Carlos Sainz (Ferrari) a fost al treilea.

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a abandonat încă din primul tur, după un acroșaj cu Fernando Alonso (Alpine).

LADISLAU BÖLÖNI, ÎNFRÂNGERE ÎN LIGUE 2!

Metz, echipă antrenată de Ladislau Bölöni, a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1, de echipa Dijon, într-un meci din etapa a cincea a ligii secunde din Franța. Învingătorii au marcat prin Silva (28) și Le Bihan (59). Pentru Metz a înscris Gueye, în minutul 77. În minutul 68, Metz a ratat un penalty prin Niane. Oaspeții au jucat în inferioritate numerică din minutul 67, când a fost eliminat Rocchia. Bölöni și-a consolat jucătorii după acest rezultat: “Le-am spus că nu este nici prima noastră înfrângere, nici ultima. Ridicăm capul și vom fi mai puternici începând de la meciul următor”.

CĂTĂLIN CHIRILĂ A OBȚINUT O NOUĂ MEDALIE IMPORTANTĂ, DUPĂ TITLURILE EUROPENE ȘI MONDIALE

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit, sâmbătă seara, medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanță scurtă (350 metri), din cadrul Supercupei Mondiale de la Oklahoma, Statele Unite ale Americii.

Chirilă a fost devansat pe podium de Serghei Tarnovschi (Moldova) și Martin Fuksa (Cehia).

Cătălin Chirilă a avut un sezon de excepție până acum, reușind să câștige, în această vară, medaliile de aur și argint la Mondialele de la Halifax, din Canada, în probele de 1.000, respectiv 500 metri, precum și două medalii, una de argint și alta de bronz, la Europenele de la München.

MINAUR BAIA MARE, ÎNFRÂNGERE ÎN UNGARIA

Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, de formația ungară FTC Budapesta, în manșa tur din turul I al European League. Minaur a pierdut meciul cu scorul de 27-36 (14-15). Manșa retur va avea loc în 4 septembrie, în deplasare, pentru calificarea în faza următoare.

ROMÂNIA, A DOUA ÎNFRÂNGERE ÎN PRECALIFICĂRILE EUROPENELOR DIN 2025

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Bulgariei, scor 84-72 (41-34), în al doilea meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025. Principalii marcatori tricolori au fost Richard 14 puncte și Kuti 13, iar pentru gazde s-a remarcat Vezenkov 28. În prima partidă din grupa F, România a pierdut, pe teren propriu, cu Portugalia, cu 59-75. Următoarele meciuri din campania de calificare sunt programate în noiembrie 2022 și februarie 2023. Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiție după ce au câștigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naționale. În faza secundă participă 12 echipe, împărțite în trei grupe, iar în calificările CE 2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur. Totodată, FIBA a mai anunțat că echipele care nu vor câștiga una din cele trei grupe vor avea o ultimă șansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima fază a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obține ultima șansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

ROMÂNIA A DOMINAT BALCANICA DE TENIS DE MASĂ

Sportivii români au cucerit 15 medalii, dintre care 6 de aur, 5 de argint și 5 de bronz, la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru seniori, desfășurate la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina. Pe lângă medaliile de aur obținute de echipele feminine și masculine, celelalte titluri balcanice au fost obținute de Irina Ciobanu la fete simplu, târgumureșeanul Szocs Hunor la simplu masculin, Irina Ciobanu și Adina Diaconu la dublu fete, respectiv Adina Diaconu și Andrei Istrate la dublu mixt. Medaliile de argint au fost aduse de Adina Diaconu (simplu fete), Andrei Istrate (simplu masculin), Andreea Dragoman/Alina Zaharia (dublu feminin), Szocs Hunor/Cristian Chiriță (dublu masculin), iar cele de bronz au fost cucerite de Andreea Dragoman și Alina Zaharia la simplu fete, Iulian Chiriță la simplu masculin, Andrei Istrate/Iulian Chiriță la dublu masculin și Cristian Chiriță/Irina Ciobanu la dublu mixt.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu