PREVEDERILE LEGII PRIVIND RESPECTAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE - ACCESUL LA PROPRIETATE RESPECTAREA NORMELOR DE CONVIEȚUIRE SOCIALĂ

Distribuie pe:

DREPT LA REPLICA - REFERITOR LA ARTICOLUL INTITULAT “PARCĂRI ȘI SPAȚII VERZI”, SUBTITLU “PE STRADA TRANSILVANIEI ESTE O PROBLEMĂ SERIOASĂ CU PARCAREA”, 25.08.2022 - AUTOR IOAN NEGRU

Las la o parte tenta politică din textul autorului Negru Ioan, cu ușor iz ironic, denaturând situația în mod intenționat în propriul interes, invocând posibilitatea amplasării unei statui pe o anumită suprafață aparținând Domeniului Public. Pe suprafața la care se face referire nici NU intră în discuție amplasarea vreunei statui, dimpotrivă, acea suprafață a fost distrusă ca și spațiu verde la data de 25.09.2022, prin depunerea unui strat de pietriș pentru că ulterior se dorea construirea unor garaje ilegale, fără autorizație de construcție și fără a se respecta distanța minimă legală de 7 m (6 m cale de acces la garaje + 1 m zonă impusă prin legea mediului), obturând accesul în siguranță la garajele amplasate sub imobilul de pe strada Transilvaniei bl.8. Această faptă s-a realizat la data de 25.09.2020, iar duminica, 27.09.2020, erau alegerile locale, din dispoziția lui Claudiu Maior, candidat la Primăria Tg. Mureș, și care anterior în acea lună, își făcea campanie electorală fix în acea zonă, acesta având și un apartament în zonă, pe strada Transilvaniei bl.4 și care inspecta și le promitea unor anumiți cetățeni din cercul/alaiul acestuia, alături de președinta Asociației de Proprietari nr.204, construirea unor garaje, cu toate că spațiul acela avea și are cu totul altă destinație, de spațiu verde și care este trecut în hărțile cadastrale ca fiind zonă verde. Se dorea distrugerea acelei zone verzi și construirea ilegală a unor parcări fără a se respecta dreptul de acces la proprietate și autorizațiile de construcție, certificatele de urbanism, hărțile cadastrale etc...

Se poate resimți interesul subiectiv pe care Negru Ioan îl are, cu nerespectarea legii, și care dorește prin orice mijloc să i se construiască o parcare/garaj personal doar în acel spațiu.

Pe strada Transilvaniei bl.8 din Târgu Mureș, la baza imobilului există prin construcția inițială 3 garaje laterale sub bloc/imobil, în fața acestora existând o cale de acces care face legătura și la alte imobile învecinate, nr.10, respectiv nr.12, unde există garaje încorporate sub imobile, spațiul către aceste imobile fiind mai restrâns începând cu cel din fața imobilului nr. 8, iar ulterior, banda de circulație/carosabilă fiind aproape dublă față de cea inițială în dreptul imobilului cu nr.10, respectiv 12.

Strada Transilvaniei în dreptul imobilelor mai sus menționate este o stradă cu sens unic, există pe o parte amenajate parcări publice, fără taxe impuse de municipalitate (unde parchează oricine dorește, fără ca aceste zone să fie nominalizate, fiind parcate atât autoturisme proprietate personală, cât și unele taxiuri sau autoturisme aparținând unor firme private sau autoturisme care fac obiectul unor acte de comerț cu acestea, iar un proprietar a unui autoturism își pune chiar un bolovan sau alt semn de ocupare a acelui spațiu) și pe cealaltă parte, o zonă pietonală delimitată de partea carosabilă prin bare de protecție.

Între parcările special amenajate și zona de circulație spre garajele invocate există o zonă care este cuprinsă în planul cadastral ca și zonă verde (care era cu iarbă, pomi etc...), până când intervenția omului și-a pus amprenta și distrugând acea zonă doar din fața imobilului nr.8, în fața imobilelor nr.10 și nr.12 intervenția abuzivă nu și-a pus amprenta.

Zona era și trebuie să fie o zonă verde, zonă proiectată conform STAS-urilor și cuprinsă în planul cadastral, fiind în special o zonă de barieră din punct de vedere al mediului, fonic și de poluare, cu respectarea limitelor de acces la garaje/proprietate privată și cu privire la respectarea normelor de mediu.

Unii proprietari ai unor autoturisme, în special autorul articolului- Negru Ioan, încălcând legile în vigoare, de la ei putere, crezându-se ca pe proprietatea acestora, susținuți se pare în demersurile lor de unele persoane din vechea administrație, și-au parcat autoturismele neregulamentar în acea zonă, pe spațiul verde, distrugând-o dând dovadă “de cultură” în ce privește mediul înconjurător și ecosistemul, precum și faptul că și-au însușit domeniul public/acea zonă, stabilind niște reguli de parcare în acel spațiu, unde doar aceștia puteau parca pe perioade lungi de timp și prin astfel de parcări neregulamentare obstrucționau calea de acces în siguranță la garaje, în special la garajul subsemnatei, fiind de multe ori nevoită să parchez mașina la prieteni sau în alte locuri, deoarece nici la rugăminți nu-și mutau mașina, spunând “loveșteți-o” sau alte fraze specifice unor asemenea specimene... invocând că au solicitat construirea unei parcări, dar fără a se emite autorizații și certificări necesare în acest caz... nici măcar nu este specificată locația... fără o finalizare concretă... vorbe fără fundament! ... doar solicitări și eventual promisiuni electorale!

Aceste parcări neregulamentare pe spațiul verde din fața garajului personal au condus și la avarierea autoturismului personal la data de 07.02.2019, iar după acest incident, conform actelor emise de IPJ Mureș, respectiv Primăria Tg. Mureș, s-a delimitat spațiul prin montarea unui număr de 9 stâlpi metalici de cca. 1 m înălțime care desparte spațiul verde de calea de acces spre garaje, pentru a nu se mai putea parca în fața garajelor și pe o parte din spațiul verde, manevra la intrarea în garaje nemaifiind îngreunată și obstrucționată (a se vedea adresa nr.101558/22.02.2019 - IPJ Mureș-serviciul cabinet, precum și adresa nr.331206/06.03.2019-Biroul Rutier).

Și după incidentul din data de 07.02.2019, în mod intenționat, unii vecini au continuat (inclusiv Negru Ioan) să parcheze în același loc, SFIDÂND LITERA LEGII și cele întâmplate, până în data de 12.02.2019 - momentul montării stâlpului de delimitare al acelui spațiu, iar la data respectivă NU AU DORIT DELIMITAREA SPAȚIULUI, INGREUNÂND LUCRĂRILE CARE TREBUIAU REALIZATE, DE FAȚĂ FIIND ȘI POLIȚIA LOCALĂ (care, spre surprinderea mea, nu a aplicat nicio amendă acestora), președinta Asociației de Proprietari nr.204, personalul de la Administrația Domeniului Public - Primăria Tg. Mureș, Negru Ioan S-A OPUS vehement elibe-rării spațiului, iar la acea dată nu s-a montat fix!!! un stâlpișor în fața garajului personal unde acesta parca neregulamentar și care, de față cu cei enumerați anterior, nu a eliberat spațiul în acea zi, parcând conform înregistrărilor/pozelor din data de 16.02.2019, în același spațiu descris anterior, între stâlpii care au fost tocmai montați!!!, fără nicio reținere... ulterior, după eliberarea spațiului de către acesta și a solicitării subsemnatei, s-au montat toți stâlpișorii de delimitare.

Mai mult, în data de 08.09.2019!!, conform înregistrărilor, Negru Ioan și un vecin, în mod intenționat (cei doi care au determinat și accidentul din data de 07.02.2019), pun la cale cum să-mi blocheze intrarea cu mașina personală, parcată regulamentar în parcarea din fața imobilului, lucru care s-a și concretizat prin faptul că, ulterior, Negru Ioan îl ghidează pe conducătorul autoturismul MS-25-TMB să parcheze lângă autoturismul meu atât de aproape și într-un spațiu atât de îngust încât să-mi blocheze deschiderea portierei în mod corespunzător.

Negru Ioan, în plină campanie electorală, conform înregistrărilor video pe care le dețin și care au fost transmise și autorităților, era deranjat de amplasarea acelor stâlpi care delimitau spațiul verde de partea carosabilă, și promitea construirea unor parcări auto, iar ulterior, la data 04.09.2020, acești stâlpi de delimitare au fost demontați de către Primăria Tg. Mureș, fapt sesizat prin 112 redirecționat la Poliția Locală Tg. Mureș, iar la data de 06.09.2020 am semnalat prin 112, redirecționat Poliției Locale Tg. Mureș, că ieșirea din garaj îmi este obstrucționată datorită parcării neregulamentare, intrarea/ieșirea din garajul proprietate personală/ manevra făcându-se foarte greoi datorită spațiului foarte îngust din fața garajului proprietatea familiei, fiindu-mi obturată intrarea/ieșirea din garaj. În data de 07.09.2020, din nou Negru Ioan a parcat în același loc, fără nicio reținere.

La data de 25.09.2020, utilajele, aparținând Primăriei Tg. Mureș, au decopertat zona verde, distrugând-o și punând un strat de pietriș (din ce fonduri alocate și de cine suportate??), facilitând parcări neregulamentare lui Negru Ioan și altor vecini în acea zonă, obstrucționând calea de acces în garaj (garaj pentru care plătim taxe și impozite, fiind o proprietate privată!!) neputând să îmi parchez mașina în garaj de mai multe ori (timp de 3 luni de zile!!), dar chiar dacă îi atenționam că blochează accesul în garaj, nu deblocau zona, până când, după numeroase sesizări la Primăria Tg. Mureș și alte instituții abilitate, la data de 23.12.2020, Primăria Tg. Mureș, prin ADP de față cu reprezentanții IPJ Mureș, respectiv Poliția Locală, a delimitat acel spațiu prin țărușare cu stâlpi metalici pentru ca să nu mai parcheze în acel spațiu neregulamentar și care îmi blocau accesul la proprietatea familiei, respectiv la garajul personal, de care familia mea nu a putut beneficia în condiții optime mai mult de 4 luni de zile, din cauza lucrărilor realizate neautorizat înainte cu 2 zile de ziua alegerilor locale.

(Anterior, în data de 22.12.2020, aceste lucrări de delimitare ale acelui spațiu de către Primăria Tg. Mureș/ADP au fost obstrucționate/ neefectuate/ îngreunate de către proprietarii autoturismelor care parcau neregulamentar pe acel spațiu, inclusiv Negru Ioan, care NU doreau să se efectueze acele lucrări, făcând un scandal colosal, considerând acel spațiu ca un bun propriu și NU un teren al statului, fiind necesar ulterior solicitarea din partea Primăriei Tg.Mureș/ADP-ului, pentru data de 23.12.2020, ca aceste lucrări să se efectueze sub supravegherea IPJ Mureș și Poliției locale).

Din partea ADP am primit răspuns în 2021 că zona verde se va reface, lucru care nici până la această dată nu s-a concretizat, între stratul de pietriș făcându-și apariția, firav, iarba.

Negru Ioan, așa cum reiese din pozele deținute, în cursul anului 2021, 2022 a încercat să distrugă spațiul verde și din zona imobilelor nr.10, respectiv nr.12, de pe aceeași

stradă, parcând în acea zonă, fie între copaci, fie distrugând gardul de împrejmuire, sancționat verbal de unii vecini din blocurile alăturate, dar fără niciun rezultat favorabil.

La data de 20.10.2020, Negru Ioan, conducătorul autoturismului MS-07-PAT, a dorit să iasă cu autoturismul de pe stratul de pietriș unde a parcat ilegal, din aceea zonă verde distrusă și datorită spațiului restrâns de manevrare mi-a lovit/distrus porțile garajului, dar fără niciun fel de remușcare sau simț al responsabilității, și-a continuat drumul ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ar mai fi multe de spus, dar pozele/înregistrările vorbesc de la sine privind faptele acestuia....

Prin Adresa nr. 7117/19.11.2020 (68301/17.11.2020) - Municipiul Tg. Mureș menționează că urmare a sesizării mele cu nr. de mai sus amintit, prin care sesizam aspecte privind lucrări care au constat în decopertarea/ distrugerea spațiului verde și amplasarea unui strat de pietriș în strada Transilvaniei nr.8, s-a constatat că: “în urma verificării bazei noastre de date informatizate, începând cu anul 2001 și până în prezent NU s-a identificat prezența certificatului de urbanism și a autorizației de construcție pentru lucrările mai sus amintite, fapt pentru care Direcția Arhitect șef a înaintat petiția dumneavoastră atât Direcției Administrației Domeniului Public, cât și Direcției Poliția Locală, în vederea verificării aspectelor semnalate și luării măsurilor legale care se impun, după caz”.

Toate cele enumerate anterior, precum și altele au fost sesizate la momentul respectiv, atât Primăriei Tg. Mureș, IPJ Mureș, cât și Poliției Locale.

... a se vedea adresele nr. 17853/1901/ADP/17.03.2020, nr. 1254/1312/ADP/26.02.2020, nr.10294/1061/18.02.2020, nr.9002 și 9008/08.02.2019, nr.11505/21.02.2020, nr.12541/25.02.2020, nr. 10294/17.02.2020, nr.51594/07.09.2020, nr.54039/15.09.2020, nr.68301/17.11.2020, nr.70800/27.11.2020, nr.76700/23.12.2020, nr. 74474/15.12.2020, nr.73833/11.12.2020 - Primăria Tg. Mureș,

La IPJ Mures nr.417/24.02.2020, nr.601/07.09.2020, nr. 90947/RS/09.09.2020, nr.60943/RS/08.09.2020, nr.354397/24.09.2020 - Poliția Mun.Tg.Mureș - birou rutier ,

La Poliția locală Tg.Mureș- nr. 13521/14.12.2020, nr. 13483/11.12.2020

Vă mulțumesc,

LUCIA ODETA PUIA

Tg.Mureș, 29.08.2022

Lasă un comentariu