LA TÂRGU MUREȘ MARATON DE PREZENTARE DE CARTE

Distribuie pe:

Un maraton de lansări și prezentări de carte la care au luat parte mai mult de zece scriitori cu peste 20 de titluri a fost organizat, miercuri, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST de la Târgu Mureș, de Ziua Limbii Române.

Programul special a inclus lansări și prezentări de carte ale autorilor Doina Jela, Dan Lăzărescu, Toma Enache, Emil Lungeanu, Dan Bunda, Viorel Ilișoi, Maria-Dorina Matiș, Vladislav Palamarciuc, Nicolae Pătruț, Monica Avram și Biblioteca Județeană Mureș.

Maratonul de prezentare de carte a fost încheiat de un spectacol de gală inedit de Ziua Limbii Române, care a inclus recitaluri în limba română și limba aromână din operele poetului Mihai Eminescu, un moment dedicat poetului și compozitorului Anton Pann, ilustrat de Grupul Arheon al Arhiepiscopiei Râmnicu Vâlcea.

În cadrul galei, invitatul special al festivalului, Dan Puric, a susținut un recital actoricesc, regia spectacolului fiind realizată de Mihai Lungeanu.

Tot miercuri, Dan Puric a susținut un workshop intitulat “Noul teatru”, la Cetatea Medievală Târgu Mureș.

Pe toată durata Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST, publicul poate urmări zilnic proiecțiile publice ale producțiilor calificate în finala festivalului. ( Agerpres )

Lasă un comentariu