AL PATRULEA ROMÂN PLECAT DE LA FIORENTINA ÎN ACEASTĂ VARĂ ȘI-A GĂSIT ECHIPĂ. TOT ÎN ITALIA!

Distribuie pe:

Alex Adamcsik (18 ani) se numără printre cei patru tineri fotbaliști români care au părăsit Fiorentina în această vară, alături de Louis Munteanu, Eduard Duțu și Andrei David.

Jucătorul de bandă stângă, ajuns la gruparea viola la începutul anului de la Academia ProSport București, evoluase o singură partidă la echipa Under 18, iar luni a semnat un contract pe trei sezoane cu Padova, club din Serie C.

Adamcsik a fost coechipier cu cel mai mic Chiesa la Fiorentina

La Fiorentina Under 18, puștiul născut în Arad l-a avut coechipier pe Lorenzo Chiesa, fratele campionului european din 2020, Federico Chiesa (transferat de Juventus Torino de la Fiorentina), cei doi fiind copiii fostului atacant Enrico Chiesa, la rândul său nume important în istoria grupării viola.

Adamcsik, care poate evolua fundaș sau mijlocaș stânga, dar și mijlocaș central, a început fotbalul în orașul natal Arad, la Atletico și Viitorul, după care a continuat la Academia ProSport București și, sub formă de împrumut, la juniorii Academicii Clinceni.

La Padova joacă titular la prima echipă un alt român, Matei Ilie

La Padova este legitimat din sezonul trecut un alt român, fundașul central Matei Ilie, în vârstă de 19 ani.

În etapa a doua din Serie C, disputată în week-end, Ilie a fost integralist la prima echipă, victorioasă cu 2-1 pe teren propriu în meciul cu Vicenza.

Munteanu la Farul lui Hagi, Duțu la Reggina lui Inzaghi, David la Piacenza

În această vară, nu mai puțin de patru tineri fotbaliști români au părăsit, temporar sau definitiv, clubul Fiorentina: Louis Munteanu (atacant, 20 de ani) a fost împrumutat la Farul Constanța, Eduard Duțu (fundaș central, 21 de ani) a fost și el împrumutat la Reggina, formație din Serie B antrenată de Pippo Inzaghi, iar Andrei David (mijlocaș ofensiv, 19 ani) a plecat după un deceniu petrecut la clubul din Florența și a semnat cu Piacenza, echipă din Serie C.

ILIE POENARU, NEMILOS CU FOTBALIȘTII SĂI DUPĂ ÎNFRÂNGEREA CU MIOVENI: “NU SE POATE AȘA CEVA!”

Mioveni a învins-o pe Gaz Metan Mediaș cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii 1.

La finalul partidei, Ilie Poenaru nu a ezitat să-și atace jucătorii pe care îi acuză că nu au arătat atitudine pe teren.

“Veneam după un meci foarte bun la Chindia, am crezut că am rezolvat foarte multe probleme cu acel meci și acea victorie. M-am înșelat. Azi am pierdut meritat. Și dacă egalam la acea ultimă fază... e incredibil așa ceva. Suntem ca în fazele alea de comedie. Dacă înscriam și se termina 1-1, era un rezultat nemeritat. Nu am făcut nimic din ceea ce am lucrat la antrenament. Ne-a bătut o echipă care ne-a dominat foarte mult la atitudine, au știut ce vor, s-au bătut pentru fiecare minge, ceea ce noi n-am făcut. Nu ne câștigăm duelurile de 1 la 1, avem reacții întârziate. Din păcate, aceste reacții au făcut să aibă și două penalty-uri. N-am făcut nimic din toate lucrurile astea și asta a fost soarta meciului.

O primă repriză în care n-am contat, am fost parteneri de antrenament pentru Mioveni. Asta e realitatea, trebuie să spunem dacă suntem bărbați. Le-am spus că nu înțeleg de ce la meciul cu Chindia și Clinceni au jucat, au avut atiudine, iar acum e discrepanța asta atât de mare?

Am așteptări de la anumiți jucători, dar sunt dezamăgit de echipă. Eu nu câștig meciurile cu un jucător sau altul. Acei jucători cu o calitate în plus e clar că trebuie să facă diferența. Lui Ronaldo Deaconu trebuie să-i dai mingi, să-l pui în situații. Din păcate, noi doar ne-am prezentat la meci.

Trebuie să ne schimbăm atitudinea, să fim mai umili. Probabil că vom face și anumite schimbări în echipă, să vină și jucători care își doresc mai mult”, a declarat Ilie Poenaru.

Gaz Metan Mediaș ocupă locul 13 în clasament, cu 15 puncte. Pentru medieșeni urmează duelul de pe teren propriu, cu Farul Constanța.

Lasă un comentariu