TRUCURI PSIHOLOGICE CARE AJUTĂ LA COMUNICARE

Distribuie pe:

Potrivit specialiștilor în psihologia dialogului, citați de csid.ro, pentru a fi pe aceeași lungime de undă cu cineva din punctul de vedere al comunicării, nu trebuie decât să aplicăm câteva trucuri simple.

În acest fel, vom reuși să comunicăm cu aproape oricine.

Așteptați - Dacă persoana cu care vorbiți vă dă un răspuns nesatisfăcător (o minciună sau un răspuns confuz sau neclar), nu mai puneți întrebarea din nou. În schimb, pur și simplu concentrați-vă asupra ochilor interlocutorului și nu spuneți nimic.

Această tehnică îl va face pe acesta să se simtă puțin prins în capcană și se va simți obligat să își continue gândurile.

Rămâi calm - Dacă cineva țipă la tine, nu face nimic, deoarece reacția ta îl poate duce la furie. Odată ce furia se disipează, probabil că se va simți vinovat pentru comportamentul său agresiv și neplăcut și își va cere scuze.

Rămâneți aproape - Dacă știi că o persoană te va critica, te va învinovăți sau va face comentarii răutăcioase despre tine, înfruntă-ți teama și încearcă să te așezi sau să stai lângă ea. Dacă sunteți aproape, acea persoană va fi mai puțin negativă cu privire la dvs. decât dacă ați fi la distanță.

Mestecă gumă - Mâncatul unei mese este adesea asociat cu siguranța și sentimentul de relaxare, așa că, dacă ești îngrijorat de o întâlnire cu cineva, mestecă niște gumă. Îți va păcăli creierul să creadă că mănânci și că nu ai de ce să te alarmezi. Te vei simți mult mai încrezător.

Imaginează-ți că persoana pe care trebuie să o impresionezi este un bun prieten - Dacă aveți un interviu de angajare sau trebuie să dați un test important, pretindeți că intervievatorul sau supraveghetorul este un prieten apropiat. Te vei simți mai calm și vei putea răspunde mai ușor la întrebări.

Uită-te în ochii oamenilor după ce spui o glumă - Dacă un grup de oameni începe să râdă în același timp, toți cei din acel grup se vor uita instinctiv la persoana pe care o plac cel mai mult sau la persoana de care vor să se apropie.

Dacă vă concentrați asupra ochilor oamenilor după o glumă bună, veți obține informații valoroase.

Fii mai fericit decât în mod normal atunci când întâlnești pe cineva - De fiecare dată când întâlnești pe cineva, arată un pic mai multă fericire decât de obicei față de persoana respectivă. Zâmbește-i sincer sau încearcă să îi spui numele cu amabilitate și căldură.

În timp, vei începe să relaționezi mult mai bine cu această persoană, iar plăcerea întâlnirii va fi sinceră.

Puneți o oglindă în spatele dvs. la locul de muncă - Dacă munca ta este legată de oameni, este posibil să îi încurajezi (fără ca aceștia să știe) să se comporte mai bine.

În general, oamenii încearcă întotdeauna să arate cât mai bine în oglindă și nu vor niciodată să apară în fața propriilor lor ochi ca niște nesimțiți. Dacă există o oglindă în spatele tău, oamenii își vor vedea reflexiile, vor zâmbi și vor fi mai amabili.

Aplicați regula unu, doi - Dacă vreți să atrageți atenția cuiva care vă place, uitați-vă la ceva direct în spatele umerilor tăi. Odată ce știi că ai atras atenția celeilalte persoane, privește-o rapid în ochi și zâmbește-i.

Controlează-ți stresul - Când suntem stresați, avem tendința de a respira mai adânc, în timp ce inima noastră bate foarte repede. Când se întâmplă acest lucru, încearcă să te forțezi să respiri într-un ritm mai regulat și să îți calmezi bătăile inimii. Aveți puterea de a vă relaxa imediat după ce ați ieșit din zona de stres.

Nu subestimați eficiența contactului vizual - Dacă vrei să faci o primă impresie excelentă cu un potențial interes amoros sau să obții simpatia cuiva, concentrează-te pe culoarea ochilor acestuia.

Contactul vizual intens poate fi eficient în construirea încrederii și a unei legături mai intime cu o altă persoană.

Ridicați ștacheta - Atunci când vă faceți cunoscute pentru prima dată condițiile, faceți-le extrem de ridicate, știind că persoana cu care negociați probabil nu va fi de acord cu ele. Cu toate acestea, persoana ar putea fi de acord cu termenii reali pe care îi oferiți mai târziu. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu