ARTĂ CONTEMPORANĂ ÎN CAMERA K'ARTE, TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Ieri a avut loc vernisajul expoziției GLORY AND COLAPSE de Amaia Molinet, care face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K'ARTE”, ediția a IX-a, organizat de Asociația K'ARTE.

Proiectul artistic prezentat în această expoziție constă în diferite exerciții vizuale și procedurale desfășurate pe parcursul acestui an, cu accent pe simbolistica trandafirilor.

“În contextul războiului, aceste flori capătă o valoare suplimentară, ca și cum oferirea sau primirea unor flori ar amortiza experiența traumatizantă. În timp ce, în contextul actual al războiului din țara vecină, supraviețuitorii orașelor devastate măsoară, în mod ciudat, timpul scurs în război pornind de la creșterea plantelor și florilor, natura continuându-și cursul fără să țină seama de conflictele oamenilor”, susține artista.

Amaia Molinet (1988) este o artistă născută la Lodosa (Navarra) care trăiește și lucrează în Bilbao și Cluj-Napoca. Deține o diplomă de Master în Artă contemporană, tehnologică și performativă și o diplomă de licență în Arte plastice, obținute la Universitatea din Țara Bascilor. Și-a dezvoltat practica artistică printr-o fotografie extinsă, abordând relația dintre teritoriu și identitate și scoțând în evidență caracteristicile simbolice ale peisajelor.

A primit burse și premii de la organizații precum Muzeul Guggenheim, INJUVE (Ministerul Culturii din Spania), Eremuak (Guvernul basc), Centrul de Artă Complutense, Centrul de Artă Contemporană Huarte sau Fundația BilbaoArte și a efectuat sejururi artistice la Sahara Occidentală, Islanda, România, Argentina, Franța, Spania și Țara Bascilor.

Expoziția este organizată cu sprijinul REEA, Eusko Jaurlaritza - Gobierno Vasco, co-finanțată de Consiliul Judetean Mureș și Primăria Târgu Mureș.

Expoziția poate fi vizitată la Camera K'ARTE, până în 29 septembrie.

Lasă un comentariu