FIREA VREA SĂ OBLIGE PĂRINȚII CARE PLEACĂ LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE SĂ ANUNȚE AUTORITĂȚILE ÎN GRIJA CUI ÎȘI LASĂ COPIII

Distribuie pe:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că mulți copii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate au rămas în țară cu persoane care nu îi mai pot întreține financiar, iar pe viitor, familiile vor trebui să anunțe autoritățile în grija cui rămân acești copii.

În Ministerul Familiei a fost înființată o direcție care se va ocupa, împreună cu autoritățile locale, de copiii care au rămas în România și ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

“Acești copii au rămas aici cu bunici care între timp au îmbătrânit sau nu mai au resurse financiare. Nu mă refer la cazurile fericite, în care părinții au plecat la muncă și trimit lunar bani, astfel încât copiii, chiar dacă sunt lipsiți de prezența și iubirea părinților, au totuși bani pentru a-și cumpăra rechizite, haine sau alimente.

Noi avem 40.000 de astfel de situații, în care copiii au fost lăsați în grija unor persoane care sunt binevoitoare, dar nu se mai descurcă”, a declarat Firea, la Iași, în cadrul unei dezbateri despre prevenirea abandonului școlar.

Ea a explicat că pe viitor, “fiecare familie va trebui să anunțe autoritatea locală în grija cui lasă copilul și care este persoana responsabilă să aibă grijă de acel copil”. 

“Trebuie să fie o persoană sau două persoane, care să își asume în fața autorităților grija pentru acel copil. Va duce la eradicarea acestui fenomen atât de grav, pe de o parte, abandonul școlar, iar pe de altă parte, familii care lasă copiii în plasament, pentru că nu au posibilitatea să le asigure traiul zilnic”, a adăugat ministrul Familiei, citat de News.ro

Lasă un comentariu