SUNT ULTIMELE ZILE ÎN CARE TE POȚI ÎNSCRIE VOLUNTAR PENTRU COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT DIN MUREȘ

Distribuie pe:

Mureș, 21 septembrie 2022. Ajungem MARI, singurul program educațional destinat copiilor din sistemul de protecție, are nevoie urgent de voluntari care să aducă schimbarea în viețile acestora și să lucreze cu ei fizic sau online. Este nevoie de 70 de oameni dornici să ofere 2 ore pe săptămână copiilor și tinerilor instituționalizați din Mureș. Termenul limită pentru înscrieri este: 25 septembrie.

Peste 45.000 de copii și tineri se află în prezent într-o formă de protecție, fie că vorbim de centre de plasament sau apartamente de tip familial. Cei mai mulți dintre ei au suferit traume emoționale, iar cel mai mare ajutor pe care îl pot primi nu are legătură nici cu hainele, nici cu rechizitele sau cu alte lucruri materiale. Ca să poată depăși problemele emoționale, să capete încredere în ei și să își poată atinge potențialul, acești copii au nevoie de oameni cu inimă mare care să le fie alături, să-i îndrume și să le arate că sunt importanți.

Copiii din centrele de plasament din Târgu Mureș, Sântana de Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Sighișoara și Ceuaș au nevoie de 70 de prieteni și mentori

De 8 ani, programul educațional Ajungem MARI desfășurat de Asociația Lindenfeld aduce o schimbare semnificativă și vizibilă în viețile a mii de copii aflați în sistemul de protecție. Voluntarii Ajungem MARI îi pregătesc pe copii pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere și exersează bunătatea zi de zi. Programul educațional Ajungem MARI a primit în 2016 o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cât mai mulți copii vulnerabili din țară.

“Când cunoști câțiva copii cu povești grele începi să vezi lumea altfel, iar când vin la tine să-ți arate ce reușite au avut și să-ți mulțumească pentru că ai fost acolo pentru ei ți se umple sufletul de bucurie și satisfacție. Mulți dintre voluntarii Ajungem MARI suntem aici an de an, pentru că formăm o mare familie, iar familia trebuie susținută” - Iuliana Oprea, voluntar Ajungem MARI

2 ore pe săptămână din viața ta pentru un viitor mai bun al copiilor instituționalizați

Ajungem MARI organizează în fiecare an o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel lumea cu pași mici. Anul acesta, este nevoie de 1.600 de oameni care să le ofere copiilor din centrele de plasament 2 ore pe săptămână din timpul lor și șansa unui viitor mai bun. Înscrierile în program se pot face pe www.ajungemmari.ro și se încheie pe 25 septembrie.

“De-a lungul anilor am avut voluntari de la liceeni și studenți, până la angajați în multinaționale, ingineri IT, contabili, oameni din industrii creative și oameni ieșiți la pensie, dar extrem de activi și dornici să ajute. Suntem diferiți, diverși, dar ne unesc aceleași valori. Vrem să facem bine și învățăm mereu unii de la ceilalți. Iar noi suntem mereu aici pentru voluntarii care ni se alătură. Le oferim traininguri regulate și specializate, precum și suport constant astfel încât întâlnirile și interacțiunile cu copiii să fie cât mai eficiente și satisfăcătoare pentru toți cei implicați.” - Vivianda Nicolae, vicepreședinte Ajungem MARI.

Ce trebuie să știi dacă vrei să devii voluntar Ajungem MARI

“Nu trebuie să știi ceva în mod deosebit, nu trebuie să fii vreun as într-un anumit domeniu, ci să le oferi câte puțin din ceea ce știi tu deja și din multele lucruri pe care le vei învăța de la coordonatorii noștri. Nu ești singur în asta” - Anca Sabou, voluntar Ajungem MARI

Modulul de voluntariat dedicat copiilor și tinerilor aflați în sistemul de protecție - centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgență, apartamente de tip familial - durează 8 luni, din 15 noiembrie 2022

până în 30 iunie 2023. Copiii au nevoie de stabilitate în viețile lor și de încrederea că dacă își pun bazele în cineva, acel om nu va dispărea brusc, fără explicații.

Se lucrează 2 ore pe săptămână cu copiii, fizic, dar și online, dacă nu există posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului. Voluntarii Ajungem MARI sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicați și dornici să îi ajute pe copii.

Toate detaliile despre înscriere și etapele de selecție și pregătire se regăsesc pe www.ajungemmari.ro.

Lasă un comentariu