LA COLEGIUL NAȚIONAL ,,UNIREA" DIN TÂRGU-MUREȘ - UN NOU PROIECT ERASMUS

Distribuie pe:

Începând de miercuri, 28 septembrie, și până vineri, 30 septembrie, Colegiul Național “Unirea" din Târgu-Mureș organizează competiția “UNIREA Hackathon", în cadrul proiectului Erasmus+ “Hackathon EU" 2020-1-ES01-KA202-082752, co-finanțat de Uniunea Europeană. Acesta își propune să încurajeze elevii în a înțelege provocările disciplinelor ESTEAME, să dezvolte abilități transversale și competențe cheie, cum ar fi competențele digitale, gândirea critică, rezolvarea problemelor, precum și promovarea conceptului de a învăța să înveți. De asemenea, concursul dorește să stimuleze exprimarea ideilor inovative ale elevilor, să stimuleze lucrul în echipă, să contribuie la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții creative și inovative.

Miercuri, 28 septembrie 2022, se va lansa competiția și instrui participanții; joi, 29 septembrie 2022, între orele 9- 20 se desfășoară concursul, iar vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 10, vor fi prezentate soluțiile, va avea loc jurizarea și premierea.

La competiție participă echipaje formate din câte cinci elevi de la specializarea matematică-informatică, intensiv informatică din Colegiul Național ,,Unirea". Echipajele vor fi coordonate de profesori mentori și vor avea la dispoziție dotarea tehnică corespunzătoare. Echipajul câștigător va participa la competiția internațională, care se va desfășura în anul 2023, în Italia. La aceasta vor concura elevi din Spania, Italia, Portugalia și Croația, alături de echipajul câștigător de la Colegiul Național “Unirea" din Târgu-Mureș, a precizat prof. Cristiana Chira, coordonatorul proiectului.

L.B.

Lasă un comentariu