A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA DOZELOR DE VACCIN ANTIGRIPAL

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, pentru sezonul 2022 - 2023, iar un milion au fost deja distribuite la Direcțiile de sănătate publică, a anunțat luni, ministrul Alexandru Rafila, într-o conferință de presă..

Celelalte 500.000 de doze vor fi livrate către DSP-uri în cursul acestei săptămâni, Rafila precizând că beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienții cu afecțiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii și bătrânii din centrele de ocrotire și personalul medical sau de îngrijire din aceste centre.

“Au început să primească și medicii de familie în cabinet dozele comandate. (...) Este primul an, cel puțin din istoria pe care o cunosc eu, începând din anul 2001, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie. Am ținut foarte mult la acest lucru ca să generăm campania de vaccinare, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru și să nu mai fim puși în situația care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccin la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, ceea ce a dus la adresabilitate scăzută, interes scăzut al populației pentru vaccinare, a creat tensiuni”, a afirmat ministrul.

În cazul în care cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal nu vor fi suficiente, se vor mai achiziționa și altele, a precizat ministrul.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu