UBT CLUJ-NAPOCA A CUCERIT SUPERCUPA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiești a găzduit marți, 27 septembrie, Super Cupa României la baschet masculin. În meciul care a deschis noul sezon competițional intern s-au întrecut pentru trofeul campioana țării, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și deținătoarea Cupei României, formația ilfoveană CSO Voluntari, câștig de cauză având clujenii, cu 78-76, pe sferturi 22-21, 22-10, 14-16 și 20-29. Cele două au fost adversare și în finala Ligii Naționale, din mai - iunie 2022, când ardelenii s-au impus cu scorul general de 3-1, luând astfel campionatul.

ROMÂNIA, DIN RĂU ÎN MAI RĂU

România traversează o perioadă nefastă, iar acest lucru se reflectă și în ultimul clasament al echipelor naționale publicat de către UEFA.

Forul continental a dat publicității un clasament al tuturor echipelor naționale din Europa bazat pe rezultatele înregistrate în Liga Națiunilor, competiție încheiată recent. Această ierarhie a fost realizată pentru a stabili urnele pentru Euro 2024.

România se găsește în a doua jumătate, locul 29 din 55, fiind a treia cea mai slabă națională din grupa B a Ligii Națiunilor. Pe primele poziții, datorită performanțelor reușite la cea mai recentă ediție a Ligii Națiunilor, se află Țările de Jos, Croația, Spania și Italia. Adversarele României din grupa 3 din Liga B sunt mai bine clasate decât reprezentativa condusă de Edi Iordănescu: Bosnia - 18, Finlanda - 21, iar Muntenegru - 28. Vecinii din Ungaria se află pe locul 8, după ce au terminat pe locul 2 o grupă cu Italia, Germania și Anglia.

România a terminat grupa 3 din Liga B din Liga Națiunilor pe ultimul loc, cu șapte puncte acumulate, reușind doar două victorii și o remiză, și a retrogradat în Liga C valorică la nivel continental. Tragerile la sorți pentru Euro 2024, competiție ce se va disputa în Germania, vor avea loc pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar România se va afla în a treia urnă valorică.

ROMÂNIA U19 S-A CALIFICAT LA TURUL DE ELITĂ

România U19 s-a calificat la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023, după victoria obținută la Voluntari contra Austriei, scor 2-0. Tricolorii au întâlnit în aceste zile Letonia, Lituania și Austria, la turneul disputat la Buftea și Voluntari. Golurile care au adus calificarea României au fost marcate de Rareș Burnete, la finalul primei reprize. Eduard Radaslavescu, intrat de pe bancă chiar în locul marcatorului primul gol, a stabilit apoi rezultatul final, 2-0. În primele două meciuri, România U19 a terminat la egalitate cu Letonia și Lituania, 0-0. România și Letonia au terminat grupa de calificare cu câte 5 puncte și se califică astfel la Turul de Elită care va decide participantele la Campionatul European din 2023. La turneul final din Malta se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă. Turneul de calificare care a avut loc în aceste zile a fost prima acțiune a noului selecționer Alexandru Pelici la naționala U19.

NAȚIONALA U21 A ROMÂNIEI A REMIZAT CU ȚĂRILE DE JOS

Naționala U21 a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul amical susținut, marți, în compania echipei Țărilor de Jos, informează frf.ro. România a evoluat în formula: 12. Hindrich - 6. Coubis, 4. Racovițan, 5. Drăgușin - 17. Corbu, 13. Screciu (14. Dican, 79), 22. Pop, 3. Țicu - 18. Miculescu (10. Popescu, 63), 21. Munteanu (15. Birligea, 46), 11. Ișfan (9. Markovic, 79). Selecționer: Emil Săndoi. Tot în meci amical, U21 a pierdut cu Spania, scor 1-4.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu