ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 27-28 septembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost solicitați în cadrul a 78 de intervenții, după cum urmează: un incendiu, cinci accidente rutiere, o altă situație de urgență și 71 de intervenții SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor mureșeni amintim:

Incendii:

•Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 10.00, incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Ibănești, strada Pârâul Crucii. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ibănești și SVSU Hodac. Incendiul s-a manifestat la o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 20 mp, acesta a fost lichidat în limitele găsite.

Accidente rutiere:

*Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 8.40, grav accident rutier produs între un autotren și două autoturisme pe raza localității Acățari. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Acățari. A fost vorba despre un impact violent în care au fost implicate patru persoane, din care două și-au pierdut viața. Celelalte două persoane s-au auto-evacuat, acestea fiind de cod verde.

*Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 11.40, accident rutier produs la intrare în orașul Sovata dinspre localitatea Sărățeni. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un cap de pod, în urma evenimentului două persoane au fost asistate de către echipajul medical aflat la locul intervenției. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Pe toată durata intervenției circulația a fost blocată pe ambele sensuri.

*Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 16:10, accident rutier produs în municipiul Reghin pe DN 16. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, din care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț. În urma evenimentului trei persoane au fost asistate medical la fața locului. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

*Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 16.10, accident rutier produs în municipiul Sighișoara, strada Horia Teculescu. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara. A fost vorba despre un singura autoturism implicat, acesta era răsturnat cu o victimă încarcerată. Pompierii militari au intervenit de îndată pentru extragerea victimei și predarea acesteia echipajului medical. Victima, o persoană de sex masculin, cod roșu, a fost preluată de către echipajul medical și transportată la spital. Pe toată durata intervenției circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Lasă un comentariu