AJUTOR SUPLIMENTAR DE DECES PENTRU PERSONALUL MEDICAL ANTICOVID-19

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 936, din 23 septembrie 2022, a fost publicat Ordinul de ministru nr. 2.766/2022 privind modalitatea de acordare a drepturilor stabilite la art. 3, alin (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19, încadrat în instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății.

Potrivit actului normativ, în urma decesului unei persoane din cadrul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva Covid-19, încadrat în instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății, beneficiază de ajutor suplimentar de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele sau orice altă persoană care prezintă unității angajatoare documentele justificative.

Unitatea angajatoare acordă ajutorul suplimentar de deces care este egal cu de două ori câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului în care a survenit decesul.

Ordinul nr. 2.766/2022 a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv la 23 septembrie 2022. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu