SE ÎMBOGĂȚESC NESIMȚIȚII, SPECULÂND PRĂBUȘIREA ECONOMICĂ A CELOR MULȚI ȘI NECĂJIȚI

Distribuie pe:

Nu vi se pare bizar că, indiferent de crize și căderi economice, atemporal parcă, sistemul bancar își conservă bunăstarea și profiturile? E criză, inflație, nicio problemă, cresc exponențial și compensatoriu pentru bancheri dobânzile. Nu poți plăti din motive obiective, din cauze de forță majoră, niciun bai pentru bănci, îți execută bunurile, ipotecile, garanțiile. Merge banda, fabrica de bani resimte minimal șocurile.

În schimb, Banca Națională a României ar trebui să vegheze, să constituie un mecanism reglator rezonabil în această privință și să protejeze capitalul autohton, să asigure intervenționist stabilitatea pieței bancare, echitabil protejând și interesele românilor de rând prin stăvilirea tendințelor speculative ale unor bănci care urmăresc un profit nesimțit în orice circumstanțe, implicit profitând de falimentele personale ale unor nefericiți.

Ce face în schimb dinozaurul din fruntea BNR? Ne recomandă cinic și cu mult tupeu “ceai de tei”, fiindcă poate și i se permite. Este garantul profiturilor nesimțite ale bancherilor care spoliază chiar mai abitir România la vremuri de restriște, prăbușire economică și mari încercări pentru existența celor mulți și necăjiți.

...Așa că, bieți oameni de rând faceți împrumuturi la bănci și plătiți-vă birurile, impozitele, taxele, faceți foamea și slăviți-i pe cei pe care i-ați votat să aibă grijă de banii dumneavoastră și de patrimoniul public. Majoritatea acestora nu au nicio treabă cu suferințele dumneavoastră și criza generalizată periculos, nu au nicio apăsare morală, nici măcar bun simț.

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu