DE LA POLIȚIE

Distribuie pe:

TREI PERSOANE LA SMURD DUPĂ FOLOSIREA UNUI SPRAY DE URȘI

Trei persoane au ajuns la UPU SMURD Târgu Mureș, sâmbătă seară, în urma folosirii unei substanțe lacrimogene într-o sală de jocuri de noroc din Târgu Mureș, unii martori susținând că este vorba despre un spray de urși care conține o substanță lacrimogenă mult mai concentrată decât cea a unui spray cu piper obișnuit.

“La serviciul SMURD Târgu Mureș au fost aduse trei persoane în urma unei hidro-agresiuni prezentând niște iritații la nivel de ochi, au fost examinați și au fost redirecționați către serviciul de oftalmologie pentru o ulterioară conduită a tratamentului. Toți erau stabili hemodinamic și respirator, nu prezentau leziuni amenințătoare de viață. Li s-a făcut lavaj la nivel de globi oculari, li s-au făcut analize, investigații imagistice și tratament simptomatic”, a declarat presei dr. Ion Ciorescu, medic rezident.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

“Sâmbătă seara, polițiștii mureșeni au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta unei săli de jocuri de noroc din municipiul Târgu Mureș a avut loc un conflict spontan. Polițiști s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre doi bărbați, de 52 și 54 de ani. În continuare, polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Alexandra Petrovici.

Una dintre persoanele ajunse la SMURD, K. Attila, a declarat presei că agresorul ar fi intrat în sala de jocuri de noroc având asupra sa un baston Viper și că, “fără a fi provocat de cineva”, ar fi pulverizat un spray de urși asupra a trei persoane din incintă, dintr-un tub negru.

Acesta a spus că agresorul ar fi amenințat că îi omoară pe toți și că nu își explică ce l-ar fi determinat să recurgă la un astfel de gest, chiar dacă a recunoscut că între agresor și o persoană din incinta sălii de jocuri exista un conflict mai vechi.

Spray-ul de urși conține o substanță fabricată din ulei roșu care provoacă umflături și dureri la nivelul ochilor, căilor respiratorii sau orbire temporară, are un conținut sub presiune care se poate pulveriza cu o viteză mai mare de 70 km/h, având o rază de 7-10 metri. (Agerpres)

TÂNĂR, SUPRAVEGHEAT ELECTRONIC PENTRU VIOLENȚĂ DOMESTICĂ

La data de 8 octombrie a.c., la sediul Secției nr. 9 Poliție Rurală Breaza, din județul Mureș, s-a prezentat o tânără, care a sesizat faptul că ar fi fost victima violenței domestice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, respectiv o tânără, în vârstă 19 ani, ar fi fost agresată de către concubinul ei, în vârstă de 22 de ani, prezentând urme de violență.

În cauză, a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva tânărului.

La data de 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Florești, din județul Cluj, l-au depistat pe tânăr în comuna Gilău, județul Cluj, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică.

Cercetările sunt continuate de către Secția nr. 9 Poliție Rurală Breaza, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

PATRU INFRACȚIUNI CONSTATATE, 55 DE SANCȚIUNI, UN PISTOL AIRSOFT CONFISCAT - ÎN A DOUA NOAPTE DE RAZII POLIȚIENEȘTI ÎN TÂRGU MUREȘ

În a doua noapte de razii organizate la Târgu Mureș de către Poliția Municipală, alături de Gruparea Mobilă de Jandarmi și Direcția Poliția Locală, au fost constatate patru infracțiuni, s-au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.520 de lei, și a fost confiscat un pistol de tip airsoft.

“La data de 8/9 octombrie 2022, în intervalul orar 20.00-4.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, creșterii vizibilității și autorității polițienești, precum și pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională. Astfel, au fost legitimate 297 de persoane, controlate 15 societăți comerciale (baruri/cluburi/discoteci) și 179 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.520 de lei”, a anunțat, duminică, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș într-un comunicat de presă.

Din cele 55 de sancțiuni, 51 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, două la Legea nr. 61/1991 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar alte două au vizat alte acte normative.

“Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 9 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, a fost indisponibilizat un pistol de tip airsoft. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi «Regele Ferdinand I» Târgu Mureș și a lucrătorilor din cadrul Direcției Poliției Locale Târgu Mureș”, a arătat IPJ Mureș.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Târgu Mureș au fost aplicate alte 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.940 de lei, s-a întocmit un dosar penal, în urma primei razii cu efective mărite în cluburi, discoteci și baruri, precum și în trafic, la care au participat de asemenea polițiști, jandarmi și polițiști locali. (Agerpres)

ȘEFUL SINDICATULUI EUROPOL: PROBABIL CĂ SUNTEM ÎN CEA MAI DEZASTRUOASĂ SITUAȚIE ÎN CARE AM FOST VREODATĂ ÎN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - O PROSTITUȚIE PROFESIONALĂ CUM N-AM MAI ÎNTÂLNIT” ȘI O IMIXTIUNE A POLITICULUI CUM N-AM MAI AVUT”

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a afirmat, într-un podcast realizat de Recorder, că în Ministerul Afacerilor Interne se înregistrează probabil “cea mai dezastruoasă situație” de până acum, caracterizată prin “o prostituție profesională cum n-am mai întâlnit” și “o imixtiune a politicului cum n-am mai avut până în momentul de față”.

“Vedem oameni de afaceri neatinși de brațul legii, vedem oameni politici care reușesc să folosească instituțiile statului în interes personal și pentru bunăstarea personală”, subliniază Andreica.

Șeful sindicatului Europol spune că nu există județ în care să nu fie imixtiuni ale politicului în activitatea poliției și presiuni la adresa polițiștilor care încearcă să-și facă treaba. “Li se reamintește că au rate la bancă, că au o soție, că au copil și că mâine pot să fie delegați la 50 km de casă și atunci în felul ăsta sunt determinați să renunțe la vreo opoziție sau la vreo acțiune prin care să ia atitudine”, susține Cosmin Andreica.

* Probabil că suntem în cea mai dezastruoasă situație în care am fost vreodată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Vorbim despre o prostituție profesională cum n-am mai întâlnit. În încercările noastre de a realiza un studiu și o documentare asupra motivelor pe care colegii noștri trec în rezervă, mulți dintre ei au spus că ar mai fi rămas în sistem, dar că ultimii ani i-au determinat să renunțe pentru că, așa cum am spus, au constatat că se practică o prostituție profesională la care ei n-au mai putut să ia parte.

* Concret, vorbim despre o instituție șubrezită, vorbim despre o instituție care are un deficit de personal uriaș față de anii 2000, vorbim despre colegi care țin locul altor 3-4 colegi pentru munca pe care o prestează, vorbim despre o calitate slabă a serviciului pe care îl pot oferi, tocmai din acest motiv, pentru că trebuie să facă foarte multe compromisuri, vorbim despre o imixtiune a politicului cum n-am mai avut până în momentul de față. Noi am documentat de-a lungul timpului inclusiv situații în care primarul aprecia asupra polițistului care urma să fie șef de post în comună și n-am înțeles

exact de unde acest interes pentru cea mai mică funcție de conducere din Poliția Română, adică să fii șef de post într-o comună.

* Vorbim inclusiv despre numiri la vârful unor inspectorate de poliție prin împuterniciri și desemnări. Am protestat constant față de aceste practici prin care anumiți ofițeri exercită temporar funcțiile de conducere, însă nu chiar temporar și ajung să fie din șase în șase luni reîmputerniciți pe aceste funcții și practic răspund la comenzile celor care i-au numit în acele poziții.

* În cazul cu șeful de post, pe primar îl deranja că în zonă avea colaborator sau un cerc relațional care se ocupa de procesarea lemnului, vorbim despre companii care practică evaziunea fiscală, vorbim despre contrabandă cu țigări, vorbim despre nenumărate situații în care politicul protejează oameni de afaceri, care la rândul lor cotizează atunci când trebuie. Or, faptul că ai un șef de post care nu va răspunde comenzilor tale, evident că îți strică toată afacerea din acea zonă și este doar un exemplu la scară mică.

* Am publicat o înregistrate audio în care adjunctul IPJ Caraș-Severin, fieful domnului Vela, care e fost ministru de Interne și care nu a a avut niciun fel de reacție față de acest aspect, într-o ședință îi amenința pe polițiștii rutieri cu subiect și predicat cu privire la faptul că îi va muta și se va urca pe ei în condițiile în care mai verifică firmele în privința condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească. Vorbim despre licențe de transport sau dacă vor mai verifica firmele care transportă material lemnos. Au trecut două săptămâni, a fost trimisă structura de control intern a IGPR și n-am văzut nicio reacție și niciun rezultat.

* O spun ca o părere personală. Cred că România e țara tuturor posibilităților și e păcat, că e o țară frumoasă, însă până în momentul în care vei avea nevoie de două servicii: de servicii din zona sectorului de sănătate sau din zona sectorului de justiție, și aici includem și Poliția. Când ai de-a face cu cele două sisteme și când ai astfel de nevoi, este deja loterie curată. Nu se știe dacă intri într-un spital și mai ieși viu de acolo și nu se știe dacă vei avea nevoie de poliție și te va ajuta poliția sau va avea capacitatea operațională să te ajute.

* Vedem oameni de afaceri neatinși de brațul legii, vedem oameni politici care reușesc să folosească instituțiile statului în interes personal și pentru bunăstarea personală și vedem că, așa cum s-a întâmplat și după perioada crizei economice, ca să facem o mică comparație, când nouă ni se spunea că nu mai sunt bani, când au fost tăiate salariile cu 25%, când au fost dați afară oameni din sistem, ne-am dat seama acum, după 10-12 ani, că în realitate bani existau doar că erau sifonați de către oamenii politici de la acea vreme și vedem dosarele cu sute de milioane de euro deviate către interese personale și cercuri relaționale ale oamenilor politici de la acea vreme.

* Nu cred că există județ în care să nu avem astfel de imixtiuni, astfel de presiuni la adresa polițiștilor care încearcă să-și facă treaba și care ori nu sunt lăsați, ori sunt eliminați sau îndepărtați, și atunci evident că se complac în situație. Li se reamintește că au rate la bancă, co au soție, că au copil și că mâine pot să fie delegați la 50 km de casă și atunci în felul ăsta sunt determinați să renunțe la vreo opoziție sau la vreo acțiune prin care să ia atitudine.

Sursa: https://www.g4media.ro/seful-sindicatului-europol-probabil-ca-suntem-in-cea-mai-dezastruoasa -situatie-in-care-am-fost-vreodata-in-ministerul-afacerilor -interne-o-prostitutie-profesionala-cum-n-am-mai-intalnit. html

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Lasă un comentariu