IBĂNEȘTI, PE DRUMUL CE LEAGĂ ȚARA DE LA UN CAP LA ALTUL

Distribuie pe:

Inaugurat, zilele trecute, la Alba Iulia, traseul Via Transilvanica, având o lungime de 1.400 de kilometri, străbate drumul de la Putna la Turnu Severin.

Comuna mureșeană Ibănești a devenit din anul 2020 parte a traseului cultural și turistic al acestui proiect, având 19 borne personalizate din andezit, care încep de la Tireu și merg, din kilometru în kilometru, până la Stâna din Obârșii (foto).

“Este un proiect de suflet pentru mine, iar protocolul de colaborare încheiat între Primăria Ibănești și fondatori, Asociația Tășuleasa Social, a fost urmat de o nouă recunoaștere a implicării Ibăneștiului în acestă inițiativă: Asociația Ibănești - Orizonturi Noi a devenit anul acesta părinte adoptiv al traseului Via Transilvanica”, notează primarul Ibăneștiului, Dan Vasile Dumitru.

Reamintim că proiectul a fost inițiat în anul 2018, urmărind marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1.000 km. Acesta străbate 10 județe - Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Pornește din Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu