FERMIERII TRANSILVĂNENI ȘI FRANCEZII DE LA TEREOS AU AJUNS LA O ÎNȚELEGERE PRIVIND PRELUAREA FABRICII DE ZAHĂR DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

Întâlnirea dintre reprezentanții fermierilor transilvăneni (din Mureș, Sibiu, Brașov și Cluj) și reprezentanții societății Tereos, care deține Fabrica de Zahăr din Luduș, a avut loc miercuri, încheindu-se seara, în jurul orei 19.00.

La finalul întâlnirii, Teodor Aflat, cel mai mare cultivator de sfeclă de zahăr din Transilvania, unul dintre cei aproape 400 de agricultori care s-au asociat pentru a cumpăra 98% din acțiunile Tereos în vederea salvării de la închidere a fabricii, a declarat pentru “Cuvântul liber” că “pot să vă spun doar că suntem pe drumul cel bun, avem o înțelegere. Deocamdată nu pot să declar mai mult, cel puțin până la mijlocul săptămânii viitoare”. Fermierii și patronatul francez au stabilit ca datele negocierilor să fie confidențiale.

La rândul său, președintele Sindicatul Liber Zahărul Luduș, Ioan Trif, a declarat pentru cotidianul nostru că “am fost și eu informat că discuțiile au decurs bine, există o înțelegere privind preluarea fabricii. Sunt însă informații confidențiale care țin de negociere și care nu au ajuns la noi. Vor mai trebui de urmat anumiți pași”. Acesta a mai precizat că angajații fabricii, dar și reprezentanții unor societăți comerciale care desfășoară activități pentru unitatea de producție a zahărului, au primit cu bucurie și cu multă speranță vestea că fermierii transilvăneni, cultivatori de sfeclă de zahăr, ar putea deveni proprietarii fabricii. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu