ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 14-17 octombrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost solicitați în cadrul a 204 intervenții, după cum urmează: patru incendii, două accidente rutiere, două misiuni pirotehnice, nouă alte situații de urgență și 187 de intervenții SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni alte salvatorilor mureșeni, amintim:

Incendii

* Sâmbătă, 15 octombrie, în jurul orei 5.11, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Miercurea Nirajului, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Vărgata, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la nivelul unei hale de depozitare material lemnos din localitatea Mitrești, comuna Vărgata. Acesta s-a manifestat inițial pe o suprafață de aproximativ 100 mp, fiind afectat acoperișul în proporție de 90%, în final fiind afectat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 140 mp, o clădire anexă de circa 50 mp și câteva bunuri materiale depozitate în interiorul acesteia. Nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a producerii incendiului - conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător.

* Duminică, 16 octombrie, în jurul orei 12.38, pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Sărmașu au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la nivelul unei case de locuit din localitatea Silivașu de Câmpie, județul Bistrița Năsăud. În urma acestuia a fost afectată doar o anexă a locuinței/bucătărie de vară, pe o suprafață totală de 15 mp, fără propagare la vecinătăți. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului - conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător.

* Tot duminică, 16 octombrie, în jurul orei 20.12, incendiu produs la nivelul unei case de locuit din localitatea Măgheruș, strada Principală. Acesta s-a manifestat fără propagare, fiind afectată o suprafață de 9 mp din tavanul locuinței. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Cauza probabilă a producerii incendiului - coș, canal sau burlan de fum deteriorat.

* Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au intervenit duminică, 16 octombrie, în jurul orei 21.34, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul hornului unei case de locuit din

localitatea Idicel Pădure, strada Valea Cornii. În urma acestuia a ars funinginea din interiorul hornului, fără propagare la întreaga locuință. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului - coș, canal, burlan de fum necurățat de funingine.

Misiuni pirotehnice

În perioada 14-17 octombrie, echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș a fost solicitată în cadrul a două intervenții, pentru recunoașterea, cercetarea, ridicarea, transportarea și depozitarea unor muniții găsite în urma unor săpături, după cum urmează:

* Sâmbătă, 15 octombrie, în jurul orei 10.10, în localitatea Hădăreni, strada Principală, s-au efectuat activități de cercetare, identificare, transport și depozitare a 2 bombe de calibrul 60 si 82 mm, cu proveniență din perioadele de conflict.

* Tot sâmbătă, 15 octombrie, în localitatea Sântioana de Mureș, strada Poștei, s-au efectuat activități de cercetare, identificare, transport și depozitarea a unui proiecții de calibru 102 mm, găsit în urma unor lucrări agricole, cu proveniență din perioadele de conflict.

Accidente rutiere

* Vineri, 14 octombrie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni au fost solicitați să intervină în cadrul unui accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Târnăveni, strada Republicii. În urma impactului a rezultat o singura victimă de cod verde, preluată de către echipajul SMURD prezent la fața locului. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers, pe toată durata intervenției.

* Duminică, 16 octombrie, în jurul orei 00.33, accident rutier produs în localitatea Brâncovenești, DN 15. În accident a fost implicat un autoturism și un autocar, în urma căruia a rezultat o victimă de sex feminin, de cod roșu, încarcerată. S-au aplicat manevrele specifice de extragere a victimei din autoturism, fiind predată ulterior echipajelor medicale cu ajutorul cărora aceasta a fost ulterior transportată la spital. Nu s-au identificat ale victime, nefiind nevoie de îngrijiri medicale pentru pasagerii autocarului. Au intervenit pentru acordarea protocolului de descarcerare și asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.

Lasă un comentariu