UN PAS SPRE NORMALITATE! LEGEA LAPTELUI ȘI A PRODUSELOR LACTATE, ADOPTATĂ DE CAMERA DEPUTAȚILOR

Distribuie pe:

Deputatul PSD de Mureș, Dumitrița Gliga, a anunțat pe pagina sa oficială de facebook că a fost adoptată Legea laptelui și a produselor lactate. Deputatul mureșean aduce lămuriri cu privire la actul normativ susținând că “scopul legii inițiate de PSD este de a proteja cetățenii de marketingul înșelător, de a susține con-sumul laptelui produs în România și de a proteja procesatorii autohtoni”.

“Odată cu adoptarea acestei legi se creează astfel cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și in-formarea corectă a consumatorului prin: inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor: indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, reducându-se astfel concurența neloială; produsele lactate autentice vor fi prezentate pe rafturi separate de cele pentru produse pe bază de lapte, cu adaos de grăsimi vegetale și alte produse vegetale. Acestea din urmă se vor comercializa în spații de prezentare și vânzare, bine delimitate, cu atenționarea explicită a conținutului acestor produse”, a mai arătat deputatul.

Prin această lege se înființează “Observatorul Laptelui” în cadrul direcției de specialitate a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în scopul monitorizării producției de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere si ofertă și a costurilor. “Totodată, se interzice folosirea denumirilor «Lapte» sau «Produse lactate» pe eticheta produselor care nu conțin lapte”,a mai subliniat Dumitrița Gliga. Legea urmează a fi transmisă pentru promulgare. (D.B).

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu