INVITAȚIE PENTRU TÂRGUMUREȘENI

Distribuie pe:

În etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Feminin primim vizita puternicei echipe Rapid București, candidată la titlul de Campioană Națională în sezonul 2022-2023.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor din Tg. Mure, luni, 29 octombrie cu începere, de la ora 18.00.

CRONICA ETAPEI 6 DIN LIGA 1 FEMININ / ACS TG. MUREȘ 1898, EGALITATE ACASĂ CU VASAS

În weekend-ul care a trecut au fost programate jocurile din etapa cu numărul 6 a Ligii 1 Feminin de fotbal. Startul etapei s-a dat sâmbătă, 22 octombrie, la Baia Mare, cu partida dintre Fotbal Feminin Baia Mare și CSM Alexandria.

TOP repere ale etapei 6 din Liga 1 Feminin: derby-ul pentru locul 1 a fost câștigat de campioana României, Universitatea Cluj, care s-a impus cu 2-0 în fața formației Politehnica Timișoara, grație golurilor înscrise de Mihaela Ciolacu în prima repriză; CSM Alexandria continuă forma bună din ultima vreme, ajungând la a patra etapă consecutivă fără înfrângere, în care a contorizat 3 victorii și un egal; Carmen București câștigă duelul cu FK Csikszereda și o detronează după ultimul loc de pe podium; 17 goluri s-au înscris în etapa cu numărul 6 din Liga 1 Feminin. Rezultatele etapei a 6-a: ACS Fotbal Feminin Baia Mare - CSM Alexandria 1-3, AS FC Universitatea Cluj - Politehnica Timișoara 2-0, AFC Universitatea Galați - AFC Fair Play București 0-3, ACS Banat Girls - ACS Piroș Security Arad 4-0, ACS Tg. Mureș 1898 - ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 1-1, AS CS Carmen București 1937 - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2-0.

S-A STABILIT LOTUL NAȚIONALEI PENTRU EUROPENELE LA HANDBAL FEMININ DE LUNA VIITOARE

Selecționerul României, Florentin Pera, a definitivat lotul de 18 pe care-l va deplasa la campionatul european de handbal feminin din luna noiembrie. Selecția a fost influențată de unele accidentări, dar și de condiția impusă de EHF ca sportivele să aibă schema completă de vaccinare împotriva Covid-19. Din lot fac parte și două junioare, este vorba de Diana Lixăndroiu și Mihaela Mihai. Echipa națională feminină s-a reunit pe 24 octombrie la București, iar pe 28 octombrie, va pleca în Ungaria, unde va susține două jocuri de verificare: pe 29 octombrie cu naționala maghiară și pe 2 noiembrie cu Germania. Pe 3 noiembrie se face deplasarea la Skopje, unde România va întâlni Olanda, pe 5 noiembrie, în primul meci din grupe. LOT ROMÂNIA EURO 2022: portari - Diana CIUCĂ (Rapid), Yuliya DUMANSKA (Gloria Bistrița), Daciana HOSU (SCM Rm. Vâlcea); linia de 9 metri - Cristina NEAGU (CSM București), Bianca BAZALIU, Laura PRISTĂVIȚA (Gloria Bistrița), Eliza BUCESCHI, Sorina GROZAV (Rapid), Diana LIXĂNDROIU (CSM Slatina); extreme - Alexandra BADEA (Rapid), Nicoleta DINCĂ, Sonia SERAFICEANU (Gloria Bistrița), Alexandra DINDILIGAN, Mihaela MIHAI (CSM București), Corina LUPEI (SCM Rm. Vâlcea); pivoți - Crina PINTEA (CSM București), Lorena OSTASE (Rapid), Andreea ȚÎRLE (Minaur).

REVOLUȚIA” DIN HANDBALUL JUVENIL: ANTRENORI PLĂTIȚI CU ZIUA ȘI STAFF DIN NUMAI 2 TEHNICIENI!

Noua conducere a Federației Române de Handbal își continuă prestația cel puțin ciudată, de data aceasta cu măsuri de neînțeles la nivel de juniori. Astfel, președintele Constantin Din a ajuns la concluzia că antrenorii de la loturile de juniori sunt mult prea bine plătiți, așa că a decis să-i plătească la ziua lucrată. Cu alte cuvinte, cei care trebuie să pregătească generațiile tinere de handbaliști sunt tratați ca niște zilieri. 50 de euro pe zi ar fi indemnizația propusă de FRH, dar asta nu e tot. Conducerea FRH a ajuns la concluzia că un staff de 3 antrenori e mult prea mult la loturile naționale juvenile, așa că doar doi tehnicieni vor asigura conducerea tehnică a loturilor. În aceste condiții, Victorina Bora a renunțat la calitatea de selecționer al lotului feminin de tineret, care are programată o acțiune chiar în această săptămână. Nominalizată în funcție ca urmare a votului Comisiei tehnice, Victorina Bora îi cooptase în staff pe Alexandru Acsinte (antrenor secund și preparator fizic) și pe Grigore Albici (antrenor cu portarii). Conform surselor Handbal Mania, noul staff este alcătuit din Simona Maior-Pașca și Luminița Huțupan-Dinu.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu