ECOLOGIȘTII AU ARUNCAT CU PIURE DE CARTOFI ÎNTR-UN TABLOU DE MONET

Distribuie pe:

După “Sunflowers”, de Van Gogh, “Les Meules”, de Claude Monet, a fost duminică ținta militanților ecologiști care au aruncat cu piure de cartofi asupra tabloului protejat de un geam și expus într-un muzeu din Germania.

“Dacă e nevoie de un tablou - asupra căruia să aruncăm piure de cartofi sau supă de tomate - ca să determinăm societatea să-și amintească că goana după combustibili fosili ne omoară, atunci o să vă oferim piure de cartofi pe tablou!”, au declarat activiștii ecologiști din mișcarea Last Generation, care au publicat o înregistrare video cu acțiunea lor.

Tabloul lui Monet “Les Meules” (“Căpițe de fân”) se află în Muzeul Barberini din Potsdam și a fost cumpărat la licitație în 2019 pentru 111 milioane de dolari - o sumă record pentru o pictură de Monet.

“Trebuie să aruncăm cu piure în tablou ca să ascultați? Acest tablou nu va mai valora nimic dacă va trebui să ne luptăm pentru a găsi ceva de mâncare”, a afirmat unul dintre cei doi activiști.

Cei doi tineri au fost arestați de forțele de ordine.

Tabloul era protejat de un geam, a precizat muzeul, adăugând că, potrivit experților, nu a suferit nicio pagubă. “Les Meules” poate fi din nou admirat.

Pe 14 octombrie, două activiste din mișcarea Just Stop Oil au aruncat cu supă de roșii asupra capodoperei lui Van Gogh “Sunflowers” la National Gallery din Londra. Pictura nu a fost deteriorată, cu excepția câtorva pagube minore ale ramei.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu