Sprijin neclintit al Marii Britanii în fața invaziei Rusiei în Ucraina

Distribuie pe:

Noul premier britanic Rishi Sunak l-a asigurat pe președintele Volodimir Zelenski de sprijinul neclintit al Marii Britanii în fața invaziei Rusiei în Ucraina, informează AFP.

În prima sa conversație cu un lider străin în noul său rol, “Rishi Sunak a vorbit în această seară cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a sublinia sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru Ucraina”, a informat un purtător de cuvânt din Downing Street într-un comunicat de presă, citat de Agerpres. Premierul Sunak a mai indicat că “speră să se întâlnească în curând personal”.

Într-o intervenție video după conversația cu premierul britanic, președintele Volodimir Zelenski a indicat că speră într-o consolidare a relațiilor țării sale cu Londra, unul din principalii susținători ai Kievului împotriva Rusiei. “Ucraina și Marea Britanie au atins noi culmi în relațiile lor în ultima vreme, dar cu toate acestea, încă avem potențial de a ne consolida cooperarea”, a mai spus liderul de la Kiev, adăugând că l-a invitat pe Rishi Sunak să viziteze Ucraina.

Lasă un comentariu