Europa a avut parte de cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată

Distribuie pe:

Temperaturile din octombrie în Europa au fost cele mai ridicate din istorie, a anunțat Serviciul Copernicus privind schimbările climatice (C3S) al Uniunii Europene, atingând aproape 2 grade Celsius peste perioada de referință 1991-2020.

“Consecințele grave ale schimbărilor climatice sunt foarte vizibile în prezent și avem nevoie de acțiuni ambițioase în domeniul climei la COP27 pentru a asigura reducerea emisiilor în vederea stabilizării temperaturilor”, a declarat directorul adjunct al C3S, Samantha Burgess. Perioada a adus temperaturi zilnice record în Europa de Vest și o lună octombrie record de căldură pentru Austria, Elveția și Franța, notează AFP. De asemenea, luna trecută au fost doborâte recorduri în mari părți ale Italiei și Spaniei.

“Canada a înregistrat o căldură record, iar căldură mult mai mare față de medie a fost și în Groenlanda și Siberia”, a precizat C3S.

Pământul s-a încălzit cu peste 1,1 grade Celsius de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar aproximativ jumătate din această creștere a avut loc în ultimii 30 de ani. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu