Guvernul aprobă alocarea a 147 milioane de lei pentru programul pilot ce implică acordarea unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat repartizarea pe județe a sumei de aproximativ 147 milioane de lei, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale în vederea finanțării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2022-2023, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu sumele repartizate se rectifică bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor OG nr. 19/2022 și OUG nr. 105/2022.

“Aplicarea proiectului pilot prevăzut de OUG nr. 105/2022 va conduce la diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar care grefează asupra populației școlare din medii dezavantajate geografic, economic sau social, contribuind în final la realizarea obiectivului major al Ministerului Educației și anume asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a tuturor copiilor și tinerilor din România”, se arată în comunicat.

Lasă un comentariu