Se deschide primul Centru Multifuncțional de Terapie și Cercetare în Autism din țară

Distribuie pe:

Asociația Autism Voice deschide primul Centru Multifuncțional de Recuperare și Cercetare în Autism din țară, alături de NN România, care susține inițiativa printr-o donație de 200.000 de euro, și de alți parteneri.

Potrivit unui comunicat remis miercuri presei, începând de joi, Institutul Autism Voice devine funcțional și pune bazele cercetării în domeniu pe plan local, aducând în România programe inovatoare de recuperare inclusiv pentru adolescenți și adulți diagnosticați cu această afecțiune.

Centrul va contribui la dezvoltarea și aplicarea de terapii adaptate nevoilor pacienților, la monitorizarea evoluției recuperării și integrării acestora și la o mai bună înțelegere a răspândirii tulburărilor din spectrul autist, se explică în comunicatul preluat de Agerpres.

“După 14 ani de activitate în sprijinul copiilor cu autism, prin centrele și programele noastre, și după o amplă campanie de strângere de fonduri, deschidem ușile primului Centru Multifuncțional de Terapie și Cercetare în Autism din România. Nevoia unui institut a pornit de la copiii cu care am lucrat în trecut și care astăzi sunt adolescenți și adulți care nu au acces la programe de sprijin dedicate sau instituții de suport. Obiectivul institutului este de a asigura un mediu în care orice persoană diagnosticată cu o tulburare din acest spectru să fie văzută, auzită, înțeleasă și să primească sprijinul de care are nevoie, nu doar în dezvoltarea abilităților, ci și pentru a se descurca independent”, a transmis Anca Dumitrescu, președinte Autism Voice, potrivit comunicatului de presă.

Centrul include zone dedicate cercetării și dezvoltării terapiilor și săli de lucru destinate ședințelor de terapie, de integrare școlară, de formare profesională sau de consiliere, dar și programelor de auto-independență, cum ar fi LIFE Autism.

Lasă un comentariu