Fotograf de origine mureșeană - Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3)

Distribuie pe:

Cea mai premiată fotografie portret din lume a fost realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István, originar din Târgu Mureș. Artistul s-a stabilit în Ungaria (2007), iar acum locuiește în Mosonmagyaróvár împreună cu familia, unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Portretul unei fetițe din Maramureș, “Yelena”, i-a adus artistului peste 600 de premii internaționale în 58 de țări din întreaga lume. Realizată în 2009, fotografia a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă și în prezent.

Potrivit datelor Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial. Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii și medalii naționale și internaționale. Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia și portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincție a Federației internaționale recunoscute de UNESCO: distincția Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincția, în lume existau doar 5 artiști fotografi cu asemenea distincție, el fiind cel mai tânăr printre ei!

Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei.

#KerekesIstvan #artist #fotograf #roman #maghiar #fotografie #photography #TarguMures #Mures #Transilvania #Romania #Mosonmagyarovar #Ungaria #Hungary #2k22

Lasă un comentariu