Soós Zoltán, despre problema deșeurilor: “Situația este revoltătoare!”

Distribuie pe:

“Nici în acest week-end, operatorul de salubritate Brantner Vereș S.A. nu a reușit colectarea tuturor deșeurilor din toate zonele orașului, în continuare fiind cartiere unde se înregistrează cantități mari neridicate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Mureș făcut public după ședința AGA a ADI Ecolect Mureș de luni. Municipalitatea susține că primarul Soós Zoltán a fost mandatat în ședința de Consiliu Local de vineri, 18 noiembrie, să facă demersuri în vederea începerii procedurii de reziliere a contractului în adunarea AGA a ADI ECOLECT, convocată în regim de urgență pentru luni, 21 noiembrie 2022.

“În cadrul ședinței de astăzi, s-a votat pentru începerea procedurilor de reziliere a contractului din cauza neîndeplinirii obligațiilor de către operatorul de salubritate, S.C. Brantner Veres S.A.

În urma votului exprimat, operatorul de salubritate are la dispoziție, conform contractului, 30 de zile pentru a remedia situația, altfel intrând în vigoare încetarea acestuia de drept, așa cum este specificat în documentul «Notificarea de încălcare» adoptat astăzi, referitor la Contractul de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare al județului Mureș”, se arată în comunicat.

Poliția Locală Târgu Mureș a aplicat până în prezent peste 200 de amenzi operatorului pentru încălcarea continuă a planului de acțiune asumat privind colectarea deșeurilor, în valoare totală de aproximativ 400.000 de lei. Poliția Locală, împreună cu inspectorii de la Administrația Domeniului Public, se află în permanență pe teren și raportează atât furnizorului de servicii publice de gestionare a deșeurilor, cât și ADI ECOLECT, locurile unde există deșeuri ilegale.

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat că “situația este revoltătoare, însă, din păcate, avem mâinile legate, la fel ca și celelalte municipalități din județ, și asta deoarece ADI ECOLECT a licitat și a contractat furnizorul de servicii. La inițiativa mea, ADI ECOLECT a organizat astăzi o adunare generală extraordinară, iar în urma votului exprimat, a început procesul de reziliere a contractului. Oricât de mult ne-am dori, nu putem rezilia contractul imediat”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu